Ειδήσεις

Στα αζήτητα τα μεροκάματα στο λιομάζωμα

Χιλιάδες οι άνεργοι στο Ηράκλειο, αλλά μόλις 31 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν στη διαδικασία συγκομιδής της ελιάς, με μεροκάματα έως 35 ευρώ! Στα αζήτητα ήταν και πέρυσι μεροκάματα στο λιομάζωμα καθώς μόλις 41 άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα εκ των οποίων οι 12 ήταν αλλοδαποί.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση  στην αναζήτηση μεροκάματου και στον τρύγο.

Την ίδια ώρα σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες άστεγοι σε όλη τη χώρα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης του υπουργείου Εργασίας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας, σε επίπεδο χώρας, με το επίμαχο πρόγραμμα να λήγει τον Αύγουστο του 2016.

Σε ότι αφορά στο Ηράκλειο, από τους 34 άστεγους έχουν εξασφαλίσει στέγη οι 28 ενώ μόλις 5 έχουν βρει δουλειά, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα προβλήματα και οι όποιες παραλείψεις.

Στο επίμαχο πρόγραμμα, στο οποίο ωφελούνται 1.200 άστεγοι σε όλη τη χώρα και με τη πρόβλεψη 480 από αυτούς να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, μόλις… 5 από το Ηράκλειο κατάφεραν μέχρι στιγμής να βρουν δουλειά και χωρίς να επιτύχουν το στόχο του 40%.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια