Ειδήσεις

Τα "βρήκαν" Δ. Ιεράπετρας και ΔΟΥ Αγ. Νικολάου

Μετά από συνάντηση συμβιβασμού που έγινε σε χαμηλούς τόνους και με διάθεση συνεργασίας, κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, με τους αντιδημάρχους Ιεράπετρας, τεχνικών έργων κ. Μάνο Λουτσέτη και οικονομικών κ. Μανόλη Φραγκούλη, βρέθηκε η λύση στο θέμα της μεταστέγασης του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, αφού η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τα έργα των διαρρυθμίσεων που απαιτούνται στα πρώην γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου το κτήριο να γίνει πιο λειτουργικό για το προσωπικό του ΓΕΦ αλλά και τους φορολογούμενους.

Το σημερινό μικρό Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων έμεινε κλειστό την Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο εργασίας τους, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΓΕΦ.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην 24ωρη απεργία των εφοριακών, η δημοτική Αρχή πριν τη συνάντηση  συμβιβασμού  των δυο πλευρών που ξεκίνησε στις 2.30 μ.μ. και κράτησε μέχρι τις 4.00 μ.μ. «Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου,  σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 η λειτουργία του ΓΕΦ Ιεράπετρας λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας πρώτα απ' όλα προσβάλει την ίδια την Υπηρεσία και τη Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ Αγίου Νικολάου.

Η συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά από την Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ κρίνεται πραγματικά απαράδεκτη σε μια δύσκολη εποχή για  τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους.

Αναφορικά με το θέμα της στέγασης του ΓΕΦ, ο Δήμος Ιεράπετρας από την πλευρά του όλο αυτό το διάστημα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεσα κατάλληλο κτίριο για να στεγαστεί το εν λόγω γραφείο.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς ένας χώρος που μέχρι πρότινος ήταν κατάλληλος και στέγαζε υπηρεσίες του Δήμου τώρα μετατρέπεται σε ακατάλληλο για να στεγάσει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων!

Από την πλευρά μας ως Δήμος Ιεράπετρας  αναφορικά με το εν λόγω θέμα είμαστε πρόθυμοι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος πρώτα απ' όλα των πολιτών της Ιεράπετρας, σκόπιμο όμως είναι και η Διεύθυνση της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου από την πλευρά της να αντιληφθεί τις υπάρχουσες δυνατότητες και να αποκτήσει διάθεση διάλογου και συμβιβασμού, εφόσον ο απώτερος σκοπός τόσο του Δήμου όσο και της ΔΟΥ δεν είναι η αισθητική των γραφείων, αλλά η παραγωγή έργου και η εξυπηρέτηση των πολιτών», καταλήγει ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια