default-image

Πιστοποίηση οχημάτων για υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης

Κρήτη
Πιστοποίηση οχημάτων για υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επενδυτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, πιστοποίησε σήμερα την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για το εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο "Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή Ασφαλείας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης".

Η διαδικασία αξιολόγησης και ορθής εκτέλεσης, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013", που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, παρουσιάστηκαν τα αυτοκίνητα (τύπου Jeep), οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων και δίκυκλες μοτοσικλέτες, που έχουν ήδη κατανεμηθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η συγκεκριμένη υλοποιηθείσα δράση, εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Κρήτης 2007-2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω της περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, η ενίσχυση και αναβάθμιση της υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, κατοχυρώθηκε με άξονα προτεραιότητας του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Κρήτης 2007-2013, για την «Αειφόρο Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» στην Κρήτη.

Τα τριάντα επτά περιπολικά αυτοκίνητα (τύπου jeep), 4 οχήματα  διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 περιπολικά οχήματα (επιβατηγά), 54 δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και ειδικός τροχονομικός εξοπλισμός ελέγχων και τηλεπικοινωνιών χρηματοδοτήθηκαν, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη οδική ασφάλεια και η απρόσκοπτη οδική κυκλοφοριακή ροή στο νησί. Το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων και του εξοπλισμού που έχουν ήδη παραληφθεί, καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστη ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής  Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και από την Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Κρήτης, για την ουσιαστική υποστήριξη του στο επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, κυρίως με την εξασφάλιση υλικοτεχνικών πόρων, που καθιστούν το έργο του αστυνομικού αποδοτικότερο, στην καθημερινότητα του και επωφελές, για το κοινωνικό σύνολο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News