Ειδήσεις

Μητσοτάκης: "Δώστε μου την ευκαιρία να κερδίσω τον Τσίπρα"

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε "μια ευκαιρία μόνο για να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα" ενώ παράλληλα   εξέφρασε την ανάγκη για άμεση ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αποτελέσει "το μόνο ουσιαστικό ανάχωμα απέναντι στην Αριστερά της μετριότητας και του τίποτα".

Αυτά τα είπε στις δύο τελευταίες ομιλίες του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της ανάδειξης νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, προχθές στο Περιστέρι και χθες στην Καβάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση απο την ομιλία του στο Περιστέρι:«Δεν ζούμε σε φυσιολογικούς καιρούς και δεν έχουμε μια κανονική Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση που έχουμε οδηγεί με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη χώρα σε πολύ λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα κατά συρροήν ψεύτη.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία των επενδύσεων για να αντιστραφεί το κλίμα της οικονομίας και τόνισε ότι αν δεν έρθουν επενδύσεις στην παραγωγή και τις υπηρεσίες δεν θα μειωθεί η ανεργία και δεν θα δει προκοπή ο τόπος.

«Με αυτήν την Κυβέρνηση ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει. Δυστυχώς η Κυβέρνηση αρχίζει ξανά το ίδιο παιχνίδι της καθυστέρησης με τους εταίρους μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τα θέματα που αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, όπως είπε, και την καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. «Έχω την εντύπωση ότι χτίζεται ένα άτυπο παρακράτος που έχει ως σκοπό να ελέγξει τις κρατικές δομές με υπόγειες διαδρομές έξω από τον έλεγχο οποιασδήποτε δημοκρατικής νομιμότητας», τόνισε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πανούση, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι με τον πιο κραυγαλέο τρόπο επιβεβαιώνονται οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστές και με στελέχη του ακραίου χώρου που έχουν επαφή με την τρομοκρατία. «Ένας Υπουργός λέει ότι συνεργάτης ενός άλλου Υπουργού συναλλάσσεται με τρομοκράτες έγκλειστους για να συνδιαμορφώσει νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτό συνέβη. Αν, όμως, αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προκληθεί μείζονα κυβερνητική κρίση», πρόσθεσε.

«Τον Απρίλιο του 2015 μίλησα στη Βουλή και ρώτησα τον Υπ. Δικαιοσύνης γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης πρώτο του μέλημα ήταν να απελευθερώσει το Σάββα Ξηρό σπεύδοντας να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των αντιεξουσιαστών και των τρομοκρατών;» τόνισε ο Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμισε στους πολίτες τις τέσσερις τελευταίες ήττες του Κόμματος και εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη συρρίκνωση της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας. «Κοίταζα τα εκλογικά αποτελέσματα του 2004. Προσωπικά εγώ είχα πάρει εδώ στο Περιστέρι 10.000 σταυρούς και η Νέα Δημοκρατία 3,3 εκατ. ψήφους. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία πήρε 1,5 εκατ. ψήφους» ,εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε πως θα αντιστραφεί αυτή η πραγματικότητα.

«Υπάρχει εναλλακτικός πολιτικός δρόμος σε αυτήν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να τον εκφράσει ουσιαστικά. Αυτός είναι σκοπός μου και γι' αυτό σας ζητώ να με στηρίξετε για να είμαι ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν τους τέσσερις υποψήφιους αυστηρά και να διαλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο για να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών: «Ή η νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει στην πορεία την οποία έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια ή θα αλλάξει ριζικά, θα τολμήσει την ανανέωση, θα πάρει τα ρίσκα της αλλά θα βγει αναβαπτισμένη από αυτή τη διαδικασία. Ο δικός μου στόχος είναι να μετατρέψω τη Νέα Δημοκρατία από ένα συρρικνωμένο κόμμα σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ . Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες του Περιστερίου σε μαζική συμμετοχή στις 22 και στις 29 Νοεμβρίου για να πάρει ισχυρή εντολή ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα έχουν δυο γύρους πληροφορώντας τους πολίτες ότι για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο πρέπει να έχει ψηφίσει και στον πρώτο.»

Ομιλία στην Καβάλα

Όπως αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Καβάλα: «Σήμερα ξαναζούμε το ίδιο δράμα. Οι αξιολογήσεις δεν κλείνουν, η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, επενδύσεις δεν έρχονται, συντάξεις κόβονται, δεσμεύσεις αναιρούνται, η φορολογία αυξάνεται και η οικονομία πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο. Αυτή η εβδομάδα και η επόμενη είναι δυο πολύ κρίσιμες εβδομάδες για να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ προειδοποίησε ότι αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλα προβλήματα  και θα ξανανοίξει το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων.

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να υπάρχει σύμβουλος Υπουργού ο οποίος διαπραγματεύεται με τρομοκράτες για να ψηφίσει η Βουλή διατάξεις που είναι ευνοϊκές γι' αυτούς καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη χώρα. Τώρα μάθαμε όλα αυτά τα οποία υποψιαζόμασταν εδώ και πολύ καιρό», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πανούση και θύμισε τους πολίτες ότι τον Απρίλιο του 2015 από το βήμα της Βουλής ειχε ρωτήσει τον κ. Παρασκευόπουλο γιατί το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τρομοκρατών και των αντιεξουσιαστών.

«Αυτός είναι ο αντίπαλός μας σήμερα. Έχουμε απέναντι μας την Αριστερά της μετριότητας και την Αριστερά του τίποτα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο κ. Πανούσης. Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι το μόνο ουσιαστικό ανάχωμα σε αυτήν την πολιτική», πρόσθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην ανάγκη για άμεση ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι δυο επιλογές που έχετε μπροστά σας είναι από τη μια η στασιμότητα και από την άλλη η δημιουργική ανανέωση. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει για ακόμη μια φορά να μεταθέσουμε για αργότερα στο μέλλον. Αυτό το σφάλμα το έχουμε κάνει σαν χώρα. Τώρα πρέπει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Τώρα είναι η ευκαιρία και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον τόπο. Η εκλογή αυτή αφορά ολόκληρο τον τόπο επειδή μας κυβερνά μια Κυβέρνηση η οποία οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ζήτησε από τους πολίτες της Καβάλας να τον στηρίξουν ώστε να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα μιλήσει ξανά στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. «Η Νέα Δημοκρατία από το 2004 έχει χάσει το 75% της εκλογικής της δύναμης αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι πήρε διαζύγιο από τις παραγωγικές δυνάμεις. Σήμερα υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι δημιουργικών δυνάμεων, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νέοι αγρότες, άνθρωποι που ζουν στην πραγματική παραγωγή, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα και θα έπρεπε να εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μου και γι΄αυτό είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εκφράσω καλύτερα αυτούς τους πολίτες ώστε να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.»

Σχόλια