default-image

Επέτειος Πολυτεχνείου – 42 χρόνια μετά

Κρήτη
Επέτειος Πολυτεχνείου – 42 χρόνια μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, σε συλλαλητήριο και πορεία την Τρίτη  17 Νοεμβρίου 2015 στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 6:00 μ.μ.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «42 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μια και τα εργατικά-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας και μνημονίων, η κυβέρνηση θεσπίζει ακόμη ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ σε ένα, ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα, τοπίο πείνας, ανεργίας (1.300.000 οι άνεργοι), συνθλίβοντας το αγροτικό εισόδημα και τα χαμηλά στρώματα, αποδομώντας τον παραγωγικό ιστό, εδραιώνοντας το σχολείο της υποστελέχωσης και της ελλιπούς χρηματοδότησης .

Παράλληλα, με την αδιοριστία και την εθελοντική -μαύρη εργασία των  αναπληρωτών - ωρωμίσθιων, σκιαγραφείται το «νέο τοπίο» της κατάργησης και των θεμελιωδών μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των στοιχειωδών εργασιακών και παιδαγωγικών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, μετατρέπει τη  μόρφωση, την υγεία, την πρόνοια τη σταθερή εργασία και τα δημόσια αγαθά σε … πολυτέλεια,  παραδίδει σε  τιμή ευκαιρίας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα, καταργεί τις Σ.Σ.Ε και την αργία της Κυριακής, φορτώνει τους πολίτες με δυσβάστακτα φορομπηχτικά μέτρα, εξωθώντας τους στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.

Η αντιλαϊκή πολιτική ισοπεδώνει τις μορφωτικές κατακτήσεις της γενιάς του πολυτεχνείου, αλλά και των παλαιότερων γενεών, καταργεί τη μονιμότητα και εξωθεί στην ανεργία και στην περιπλάνηση δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους, ενώ  κλείνει την πόρτα των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών.

Απέναντι στην πολιτική της πείνας - ανεργίας - καταστολής και της  υποτέλειας, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε

Να αντιτάξουμε τη συλλογική αντιφασιστική και ενωτική λαϊκή πάλη, που δίδαξε ο ηρωικός παλλαϊκός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του '73.

Το Πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ψωμί-δουλειά-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Το Πολυτεχνείο ζει στους δικούς μας ενωτικούς-συλλογικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτελείας, της φτώχειας, της απομόρφωσης,  της  ανεργίας και  της παράδοσης της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου.

Ζει στον καθημερινό και ανυποχώρητο αγώνα του λαού μας για ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που ισοπεδώνει τις εργασιακές, μορφωτικές κατακτήσεις, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Το Πολυτεχνείο, μας διδάσκει ότι, όταν ο λαός πολεμά ενωμένος, αδελφωμένος και αποφασισμένος, νικά.

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News