default-image

Ο Βούτσης "τελείωσε" την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος

Ελλάδα
Ο Βούτσης "τελείωσε" την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τέλειωσε" και επισήμως η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στο site κοινοβουλευτικής διαφάνειας και φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η επιτροπή που είχε συστήσει την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος και πιο μέρος του είναι παράνομο και απεχθές καταργήθηκε

Λίγο αργότερα, με αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε  στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως προφανώς δεν αντέχει στην ιδέα των αποκαλύψεων για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων, ενώ επιφυλάσσεται για την επίσημη απάντηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες και εκφράζει την ελπίδα, μέχρι τότε, να μην... εισβάλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία.

Πιο αναλυτικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε: «Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ' την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

https://twitter.com/ZoeKonstant/status/664893633137647616

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, είχαν παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πλήθος υπουργών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News