Ειδήσεις

Πληρώνουν το επίδομα θέρμανσης - Από Δευτέρα η επιστροφή φόρου

Τη διαβεβαίωση ότι σήμερα, Παρασκευή θα πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων που περιμένουν από πέρυσι για το επίδομα θέρμανσης, έδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων Σ. Σεχπερίδου.

Τα χρήματα αφορούν όσους πήραν πετρέλαιο μέχρι και τις 2 Απριλίου του 2015.

Ταυτόχρονα η επιστροφή φόρου για το 2015 ξεκινάει τη Δευτέρα ωστόσο, για να δει κάποιος δικαιούχος χρήματα στο λογαριασμό του, θα πρέπει να μην έχει οφειλές προς το δημόσιο που είναι εκτός ρύθμισης. Σε άλλη περίπτωση  θα υπάρξει συμψηφισμός.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στις εφορίες για φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί το Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης (ΑΦΕΚ):

-Αν ο δικαιούχος της επιστροφής έχει οφειλές προς το Δημόσιο το ΑΦΕΚ εξοφλείται συμψηφιστικά αυτεπαγγέλτως από τη ΔΟΥ.

-Αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε, προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής. Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

-Προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής άνω των 300.000 ευρώ, για την πληρωμή των οποίων απαιτείται έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών, η αποπληρωμή στους δικαιούχους των προς επιστροφή ποσών πραγματοποιείται εντός το πολύ δύο μηνών από την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ.

Σχόλια