Ειδήσεις

Το "De Ρrofundis", στο Θέατρο Κρήτης

Ένα έργο που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο θέατρο, το "De Ρrofundis", του Οσκαρ Ουάιλντ, επέλεξε να διερευνήσει και εντέλει να ανεβάσει στη σκηνή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σπύρος Κυριαζόπουλος, υπό το φίλτρο ενός σκοτεινού παραμυθιού.

Η πρωτότυπη παράσταση που έφτιαξε με τίτλο "De Ρrofundis" είναι μια συμπαραγωγή της εταιρείας θεάτρου Dum Spiro Spero σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στην οποία παίζει ο ίδιος κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο, στο χώρο του Θεάτρου Κρήτης (Κ. Χαραλάμπη 1, Πάρκο Θεοτοκόπουλου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και κάθε βράδυ στις 21:30, ως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Το "De profundis ή εκ βαθέων" είναι το προτελευταίο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ. Πρόκειται για μια επιστολή που έγραψε, ενώ ήταν φυλακισμένος στο νέο που εξαιτίας του φυλακίστηκε και τον οδήγησε σε οικονομική, καλλιτεχνική και κοινωνική καταστροφή.

"Η μπαλάντα της φυλακής του Ρέντινγκ", το τελευταίο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, αφιερωμένο σε ένα νέο στρατιώτη του ιππικού της βασιλικής φρουράς, συγκρατούμενό του στη φυλακή, ο οποίος καταδικάστηκε σε απαγχονισμό για το φόνο της γυναίκας του.

Τι γίνεται όταν αυτά τα δύο κείμενα αξεπέραστης λογοτεχνικής αξίας διασκευάζονται για το θέατρο; Ένας μονόλογος. Η ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ μέσα από τη ματιά του νεαρού στρατιώτη.

Δύο πραγματικές ιστορίες ενώνονται σε μια μυθοπλαστική. Το φάντασμα του στρατιώτη μας επισκέπτεται και μας δίνει την απάντηση του Όσκαρ Ουάιλντ στο πιο βαθύ και πονεμένο ερώτημα. Το ερώτημα του έρωτα.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Για πληροφορίες/κρατήσεις: 6946/498.761.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σπύρος Κυριαζόπουλος

Επιμέλεια κίνησης - χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Κατασκευή μαριονέτας: Δήμητρα Γιοβάνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Ηλιάδου

Διάρκεια: 65 λεπτά

Σχόλια