default-image

Μιχ. Καρχιμάκης: Προς αποκατάσταση μιας αλήθειας

Κρήτη
Μιχ. Καρχιμάκης: Προς αποκατάσταση μιας αλήθειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με αφορμή τις διαρροές και τον ατυχή παραλληλισμό που επιχειρείται να γίνει μεταξύ των εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός κ. Πανούσης, με την άδικη και στημένη από υπόπτους κύκλους, υπόθεση της τότε δίωξής μου για την οποία αντιτάχθηκε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού και του νομικού κόσμου, για δήθεν έγγραφα της ΕΥΠ που δήθεν βρέθηκαν στην κατοχή μου και την εγγύηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που μου επιβλήθηκε, θέλω να διευκρινίσω και να αποκαταστήσω την απόλυτη και μοναδική αλήθεια», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης διευκρινίζει:

«1) ΟΥΔΕΠΟΤΕ από την έρευνα που διενεργήθηκε σε μένα βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ και αυτό το αναφέρει και ο ίδιος ο αρμόδιος ανακριτής.

Το μόνο που βρέθηκε ήταν έγγραφο του στρατού, όταν ήμουν κοινοβουλευτικός υπεύθυνος άμυνας που υπό την θεσμική μου ιδιότητα κατέθεσα νομίμως με ερώτηση μου στη Βουλή, επισημαίνοντας, την αγωνία κάποιων στελεχών των Ε.Δ. για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα μετά την πτώση του "Σινούκ" και επί του οποίου θεσμικά απάντησε δημόσια ο αρμόδιος υπουργός όπου εκ της δημόσιας και εκτενούς απαντήσεως του στη Βουλή δεν είχε απόρρητο χαρακτήρα.

2) ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατέθεσα εγγύηση 1 εκ. ευρώ. Η τότε σκανδαλώδης και ατυχής εγγύηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ που επιχειρήθηκε να επιβληθεί, απεσύρθη ολοσχερώς σε λίγες μέρες αργότερα λόγω του παραλόγου και του ασύμβατου χαρακτήρα της.

Καλό λοιπόν θα είναι να υπάρχει η δέουσα προσοχή από όσους ατυχώς επιχειρούν να διοχετεύσουν κάποια δεδομένα για το πρόσωπο μου μη ανταποκρινόμενα στην περίσταση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News