default-image

Αγωνία για τα σχολεία του Προφήτη Ηλία

Ελλάδα
Αγωνία για τα σχολεία του Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι μήνες με τέσσερα στη σειρά έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, δε στάθηκαν όπως λένε αρκετά για να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον και να αποκατασταθεί το πρόβλημα με το αλεξικέραυνο που κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας πέρυσι και το οποίο κάλυπτε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο του Προφήτη Ηλία.

Η αγωνία των γονέων με δεδομένο και το τραγικό περιστατικό πριν από μερικούς μήνες στην Κνωσό που χτύπησε κεραυνός, έχει πολλαπλασιαστεί, αφού 250 παιδιά στο ψηλότερο σημείο του χωριού, είναι όπως λένε απόλυτα εκτεθειμένα.

Η αγωνία τους δεν κινείται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Οι περισσότεροι θυμούνται όπως εξηγούν στο παρελθόν, τον κεραυνό που έσκισε στα δύο ένα τεράστιο δέντρο, δίχως από θαύμα τότε να μην απειλήσει κάποιο από τα παιδιά που βρίσκονταν μια ανάσα από το σημείο που ο κεραυνός χτύπησε.

Η απάντηση που έλαβαν όπως είπαν ήταν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η στέγη δε βοηθούν στην εγκατάσταση του αλεξικέραυνου, με τους ίδιους πάντως, εξοργισμένοι να δηλώνουν ότι εάν χρειάζεται παρέμβαση στη στέγη και αυτή πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των μαθητών, η οποία καλύπτεται προς το παρόν από τη δική τους και μόνο στήριξη, αφού και το πρόβλημα με τα κεραμίδια που απειλούσαν να πέσουν στα κεφάλια των παιδιών, με δικά τους έξοδα αντιμετωπίζεται με ειδικό συνεργείο μαστόρων. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News