default-image

Προ των ευθυνών του έθεσαν τον υπ. Εργασίας τα ΕΚ της Κρήτης

Κρήτη
Προ των ευθυνών του έθεσαν τον υπ. Εργασίας τα ΕΚ της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπος και με την εργασιακή πραγματικότητα και της Κρήτης βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, από τις διοικήσεις των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων του νησιού, που ζήτησαν δεσμεύσεις από την ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων τον έχει η τρόικα.

Οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης ζήτησαν δεσμεύσεις σε βασικά εργασιακά ζητήματα, ωστόσο προσέκρουσαν απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών για τις οποίες και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δείχνει να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ανεργία, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, "μαύρη" εργασία, επιδόματα τέθηκαν ενώπιον του υπουργού, με τον κ. Κατρούγκαλο να τίθεται προ των ευθυνών του.

«Πήραμε κάποιες απαντήσεις, αλλά στα βασικά ζητήματα υπερισχύει η θέληση των δανειστών. Υπάρχουν προθέσεις, αλλά όχι δεσμεύσεις, λένε τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα, που ζητούν οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη. Θα δυσκολέψουμε τον υπουργό για να βρει λύση σε ουσιαστικά ζητήματα», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, που βρέθηκε στη συνάντηση μαζί με το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Θραψανιώτη.

Όλα τα "καυτά" εργασιακά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης μεταξύ του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλο και των εργατοϋπαλληλικών κέντρων Κρήτης και Δωδεκανήσων, εκπροσώπων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News