default-image

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και προέδρων ΕΚ με τον Γ. Κατρούγκαλο

Κρήτη
Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και προέδρων ΕΚ με τον Γ. Κατρούγκαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, Βαρδάκη, Σαντορινιό, και Γάκη καθώς και των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Δωδεκανήσων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον υπουργό να δεσμεύεται για άμεσες λύσεις σε ότι αφορά θεσμικά ζητήματα. Επισήμανε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το θέμα των συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τις «βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. αλλά και την αποδοχή από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας».

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων έθιξαν το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, της ανασφάλιστης εργασίας καθώς και της επιμήκυνσης του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αναγκαιότητα της επεκτασιμότητας των συμβάσεων σε ολόκληρο τον κλάδο για να αντιμετωπιστεί η άρνηση των εργοδοτών να συμμετέχουν στο διάλογο.

Απαίτηση των προέδρων των Εργατικών Κέντρων αλλά και των βουλευτών που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι η άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας.

Ο διάλογος υπήρξε εποικοδομητικός με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο επανεξέτασης και για την αύξηση στου επιδόματος ανεργίας.

Ο υπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες τα υπομνήματα και τις παρατηρήσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη σε επερχόμενο νομοσχέδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News