default-image

Συνάντηση Μ. Θραψανιώτη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

Κρήτη
Συνάντηση Μ. Θραψανιώτη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου, καθώς και οι ενέργειες της ΥΠΕ και της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους, απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την αναπληρώτρια διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Τριχοπούλου και τον διοικητή του Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη.  

Η κ. Τριχοπούλου ενημέρωσε για το πρόγραμμα προσλήψεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά επικουρικούς γιατρούς και άλλο προσωπικό, τους συμβασιούχους 5 μηνών Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ, που θα καλύψουν άμεσα τις μεγάλες ανάγκες καθώς και για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας των δομών υγείας στο νομό Λασιθίου, η ανάγκη εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, η εξασφάλιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η ανάγκη αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων, η ολοκλήρωση υποδομών μέσω ΕΣΠΑ και οι προσπάθειες για χρηματοδότηση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης. Αναπτύχθηκε επίσης ο σχεδιασμός για το πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα αποτελέσει μια μεγάλη πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια να ξεκινήσει η μερική λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον Άγιο Νικόλαο, στην επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Ιεράπετρας και στον διορισμό καρδιολόγου στη Σητεία.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι παρά την οικονομική ασφυξία που υπάρχει φέτος, μετά από 6 χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, όχι μόνο δεν γίνανε απολύσεις αλλά ενισχύονται με προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση. Δόθηκαν  επί πλέον 150 εκ. € στην υγεία  συνολικά, από τα οποία 1 εκ € στο νομό Λασιθίου που κατανέμεται αναλογικά. Τόνισε επίσης ότι αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση δείχνει δείγματα γραφής και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία,  που είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες  που έχει θέσει. Σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν, που τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδίως τα μικρότερα, οδηγούνταν σε διάλυση και ουσιαστικό κλείσιμο, τώρα γίνονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρήγορη αποκατάσταση της λειτουργίας τους. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η κατεύθυνση είναι σαφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News