Ειδήσεις

Νεκρώνει η Ιεράπετρα λόγω απεργίας

Άπαντα κλειστά και στην Ιεράπετρα, σήμερα Πέμπτη, καθώς είναι η μέρα που απεργούν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ σχεδόν από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις στήριξης και συμμετοχής στη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.


Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που πραγματοποιείται σήμερα σε ένδειξη σεβασμού, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων, όπως είχαν κάνει και εκείνοι στο πρόσφατο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

«Συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που αφορούν την άδικη και σκληρή φορολόγησή μας και την ασφάλισή μας, με κεντρικά μας συνθήματα: «Ναι στην ανάπτυξη», «Όχι στη διάλυση του αγροτικού τομέα», «Κάτω τα χέρια από τον ΟΓΑ». 

Διατρανώνουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζί με τις άλλες κοινωνικές τάξεις την απόφασή μας, να μη δεχτούμε και άλλα φορολογικά βάρη, που θα έχουν σαν συνέπεια τη διάλυση του αγροτικού παραγωγικού ιστού της χώρας, με άμεσες συνέπειες την κατάρρευση της κάθε τοπικής κοινωνίας, και συνεπώς της Εθνικής Οικονομίας», αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Επιχειρεί παράλληλα να κάνει γνωστή σε όλους τη δραματική κατάσταση των Ελλήνων αγροτών.

«Κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα να υπάρξει αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, αφού αυτή διασφαλίζει δουλειά σε μια σειρά επαγγέλματα και υπηρεσίες και δίνει ζωή στις κοινωνίες της περιφέρειας. Κάνουμε γνωστό πως η ανάπτυξη και μόνον του κλάδου μας, θα φέρει λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα», προσθέτει ο Αγροτικός Σύλλογος.

Στο θέμα της κατάργησης η όχι του ασφαλιστικού φορέα των αγροτών ο ΑΣ.Ι. είναι κάθετος.

«Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων δημιουργήθηκε για να καλύπτει ασφαλιστικά τους Αγρότες και μόνο. Με τη λειτουργία του απέδειξε ότι μπορεί να είναι ο φορέας της πλήρους κάλυψης του αγροτικού πληθυσμού, και με τον εκσυγχρονισμό του, θα μπορέσει ως τέτοιος να παραμείνει χωρίς άλλες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους Αγρότες», προσθέτει.

Τα πάντα στο κέντρο θα είναι κλειστά για τρεις ώρες

Οι Σύλλογοι Καφέ και Εστίασης, Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Ηλεκτρολόγων, καλούν τα μέλη τους να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις τους από το πρωί μέχρι τις 11 π.μ.

«Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι στηρίζουμε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΒΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και προτείνουμε στα μέλη μας να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους τις ώρες 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., αναλογιζόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των μελών μας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι τέσσερις Σύλλογοι.

Οργανώνεται σιγά-σιγά και η αγροτική απόβαση στην Αθήνα

Με ανακοίνωση της η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας συμμετέχοντας στην διοργάνωση του Πανελλήνιου αγροτικού συλλαλητηρίου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα καλεί τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να δώσουν βροντερό «παρών» και να φροντίσουν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους για να βρουν εισιτήριο με τα πλοία της γραμμής.

«Η ΕΑΣ Ιεράπετρας καλεί τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών της χώρας μας στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προβλέπονται, θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση την παραγωγή, σε συρρίκνωση τον πρωτογενή τομέα και αρνητικές επιπτώσεις για τις γεωργικές περιοχές και την ύπαιθρο της χώρας μας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Ιεράπετρας (Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, Γεωργικά Εφόδια, Δημοπρατήριο).

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ με ακτοπλοϊκό εισιτήριο Ηράκλειο-Πειραιάς με επιστροφή και ημερομηνία αναχώρησης Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και επιστροφή ξημερώματα Πέμπτης 19 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου», ανακοίνωσε η ΕΑΣ Ιεράπετρας.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια