default-image

Μήνυση για παραβίαση απορρήτου στην υπόθεση Πανούση

Ελλάδα
Μήνυση για παραβίαση απορρήτου στην υπόθεση Πανούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Η μηνυτήρια αναφορά είναι για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο υπηρεσιακών εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη δήλωσε πως πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί».

Η αναφορά αφορά όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η ευρεία δημοσιοποίηση εγγράφων τα οποία φέρονται να είναι απόρρητα. Όπως το απόρρητο που διέπει κάποιες υπηρεσίες, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα έγγραφα είναι γνήσια ή όχι και αυτό είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, όπως και αν το επίμαχο υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση, καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News