Ειδήσεις

Πήρε άδεια από τη φυλακή και εξαφανίστηκε

Από τον περασμένο Απρίλιο αναζητούνταν από τις Αρχές ένας 49χρονος κρατούμενος των φυλακών που παραβίασε τους όρους αδείας που είχε λάβει και δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων όπου εξέτιε την ποινή του.

Το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν, έπειτα από σχεδόν 6 μήνες, το 49χρονο σε περιοχή του δήμου Χανίων και του πέρασαν χειροπέδες, καθώς κατηγορείται για παραβίαση περιορισμών διαμονής αλλά και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αφού στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκε μία πλαστή αστυνομική ταυτότητα αλλά και δύο επιταγές τράπεζας, τις οποίες εξετάζουν οι Αρχές ως προς τη γνησιότητά τους.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν ακόμη δύο καταδιωκτικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 49χρονος ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα των Χανίων και μετά την πάροδο της πενθήμερης άδειας που του είχε χορηγηθεί στις 25.04.2014 δεν επέστρεψε ως όφειλε την οριζόμενη ημερομηνία στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και δύο επιταγές χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τις οποίες εξετάζεται η γνησιότητά τους.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια