Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΛΑΕ στη συγκέντρωση στο ΕΚΗ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου 3 και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου, που καλεί στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα.

«Το προωθούμενο από την κυβέρνηση και συμφωνημένο με την τερατρόικα στο 3ο μνημόνιο ασφαλιστικό με "λαγό" το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων "Σοφών" αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, κυριολεκτικά θατσερικό μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων, της εξαθλίωσης των συνταξιούχων και συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», συνεχίζει στο αγωνιστικό της κάλεσμα η ΛΑΕ.

«Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν την πραγματικότητα και το μέλλον που προετοιμάζουν.

Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων μένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να απειλούνται με λουκέτο. Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των "κόκκινων δανείων" στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Τα μόνα μέτρα, που μπορούν να σπάσουν τη λιτότητα των μνημονιακών πολιτικών, είναι η φορολόγηση του πλούτου, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η επανακρατικοποίηση των δημόσιων οργανισμών και φορέων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, η παύση πληρωμών στους δανειστές, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη. Τότε θα έχουμε την αναγκαία οικονομική ρευστότητα να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, που, όπως αναφέρει, «δίνει και θα δίνει μαζικό και δυναμικό "παρών" στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλουμε στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.

Και η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΛΑΕ καταλήγει:

• Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.

• Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών.

• Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000.

• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντίσταση

Όλοι στη γενική απεργία

Όλοι στη συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου στο Ε.Κ.Η.».

Σχόλια