default-image

"Σαμποτάζ" στη δημοπρασία εκατοντάδων δημοσίων έργων (video)

Ελλάδα
"Σαμποτάζ" στη δημοπρασία εκατοντάδων δημοσίων έργων (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν από 1η Δεκεμβρίου εκατοντάδες δημόσιοι διαγωνισμοί για δημόσια έργα εξαιτίας της αδράνειας που παρατηρείται σε σχέση με το εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής δημοπράτησης, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών.

Σε είκοσι ημέρες δε θα μπορούν να δημοπρατηθούν έργα με προφανείς επιπτώσεις στην ανεργία αλλά και στη γενικότερη λειτουργία των κατασκευαστικών επιχειρήσεων.

Ο κλάδος καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν νέα παράταση στην ηλεκτρονική δημοπράτηση των δημοσίων έργων, διαδικασία που διασφαλίζει που θωρακίζει την διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό. Παρέμβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε διαγωνισμούς προμηθειών, καθώς αναιρείται από τον ίδιο το νομοθέτη ο ηλεκτρονικός χαρακτήρας του συστήματος, αφού υπάρχει απαίτηση συνυποβολής όλων των εγγράφων σε έντυπη μορφή εντός τριών ημερών, με ορατό το κίνδυνο δημιουργίας συνθηκών αδιαφάνειας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_v42uuin5/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News