default-image

Άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Γυμνασίου Νεάπολης

Κρήτη
Άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Γυμνασίου Νεάπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσες και βραχυπρόθεσμες λύσεις εξετάζει η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Γυμνάσιο Νεαπόλεως και επικεντρώνονται κυρίως στην αντιμετώπιση της εξωτερικής υγρασίας του κτιρίου, μετά μάλιστα και την αφαίρεση πλακών αμιάντου από την οροφή - την αντικατάσταση τους με πλαστικές, καθώς και μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με ελλείψεις συντηρήσεων, αναβάθμισης, θέρμανσης, αντικατάστασης τζαμαριών και αντιμετώπισης βασικών ζητημάτων επισκευών στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός με εκπροσώπους του 15μελούς Συμβουλίου του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, την διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Καλλιόπη Σηφαντωνάκη και εκπαιδευτικούς, τέθηκαν «επί τάπητος» σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός:

«Η νέα δημοτική Αρχή έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και για το λόγο αυτό, έχει ήδη καταρτίσει πρόγραμμα από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων σε όλο το δήμο, ενώ επιδιώκει να υπάρχει διαρκής ενημέρωση αναφορικά με τις υπάρχουσες υποδομές αλλά και τα προβλήματα που ανακύπτουν με στόχο να παρεμβαίνει άμεσα, για την βελτίωση των συνθηκών που διαμορφώνονται, προς όφελος πρώτα των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας συνολικά.

»Αναφορικά με την επίσκεψη τόσο του ιδίου (δεύτερη κατά σειρά το τελευταίο δεκαήμερο), όσο και των συνεργατών του: κ.κ. Κων/νου Κοκκίνη αντιδημάρχου - υπευθύνου σε θέματα Παιδείας και Νίκου Κουτέπα Δ.Σ. - προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο Νεαπόλεως, τόνισε ότι τα πολύ σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις υγρασίες στην ταράτσα του σχολείου, οφείλονται κυρίως στο γεγονός της αφαίρεσης των πλακών αμιάντου και της αντικατάστασης τους - εργασία που όπως σημείωσε - δεν εκτελέστηκε κατά τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα όπου οι βροχοπτώσεις είναι έντονες.

»Ήδη», ενημέρωσε «έχει συνταχθεί από τον δήμο σχετική μελέτη, η οποία άμεσα αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ και να «πάρει το δρόμο της δημοπράτησης».   

Ωστόσο όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, «δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν συγκεκριμένες εργασίες- αν και ήδη μέσω των υπηρεσιών -πρόσθεσε κινούμαστε προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος με τον πλέον ενδεδειγμένο και αξιοπρεπή τρόπο! Ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αναμένεται να δοθεί με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News