default-image

Ν. Μαριάς: "Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι μνημόνια"

Ελλάδα
Ν. Μαριάς: "Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι μνημόνια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομογένειας στη Νέα Υόρκη, έδωσε στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Μιλώντας για την κρίση χρέους που μαστίζει την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί, ο Νότης Μαριάς είπε ότι από τα 240 δισ. ευρώ που πήρε δάνεια την τελευταία πενταετία η χώρα, μόλις το 4% προωθήθηκε στην πραγματική της οικονομία, ενώ τα υπόλοιπα επέστρεψαν στις τσέπες των δανειστών. Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τόνισε ότι ο καλπασμός της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης δε θα αναχαιτιστεί στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη κι αν δεν πάψουν οι φορομπηχτικές πολιτικές και τα μνημόνια.

Προηγουμένως, ο Νότης Μαριάς παρακάθισε στο δείπνο απονομής του μεγάλου βραβείου προσφοράς στο Νίκο Μούγιαρη, τον ιδρυτή και πρόεδρο του HALC, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη και εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή Τζον Σαρμπάνης και τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλη Βεληβασάκη.

Η επίσκεψη του Έλληνα ανεξάρτητου ευρωβουλευτή στις ΗΠΑ εντάσσεται στα πλαίσια της αποστολής που προγραμμάτισε το Προεδρείο της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας ο Νότης Μαριάς είναι Αντιπρόεδρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News