default-image

Ερώτηση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Πανούση

Ελλάδα
Ερώτηση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Πανούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση καταθέτει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού «οι καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος υποστήριξης τρομοκρατών-ποινικών με συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα».

Όπως αναφέρει «όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με κρατουμένους, για τα νομοθετήματα που προωθούνται, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις Πανούση για δράση παρακρατικών μηχανισμών στο πλευρό συγκεκριμένων υπουργών».

Το Ποτάμι διευκρινίζει ότι «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη που θα πράξει -ελπίζουμε- το καθήκον της. Είναι όμως υποχρέωση προσωπικά του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις, πόσο μάλλον όταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατείνεται ότι τον έχει ενημερώσει για όλα αυτά τα παρακρατικά φαινόμενα».

Και καταλήγει: «Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο κ.Τσίπρας γνώριζε; Και αν όντως γνώριζε, τι έκανε; Ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία; Θεωρεί σωστό ο Πρωθυπουργός οι σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με συγκεκριμένους κρατούμενους τα νομοθετήματα της κυβέρνησής του; Και τέλος τι προτίθεται να κάνει ο κ.Τσίπρας έτσι ώστε να χτυπηθεί το παρακράτος και να αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την αστυνομία; Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News