default-image

Απεργιακό κάλεσμα από τους Έκτακτους Αρχαιολόγους

Ελλάδα
Απεργιακό κάλεσμα από τους Έκτακτους Αρχαιολόγους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Δ.Α.Σ. Σ.ΕΚ.Α.), οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο ΥΠΠΟΑ, απευθύνουν κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου. «Η απεργία αυτή πρέπει να πετύχει, να έχει συμμετοχή, να δώσει ώθηση για το επόμενο διάστημα και τα δύσκολα που έρχονται», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους. «Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν μας. Ή εμείς θα σηκώσουμε κεφάλι ή θα μας τσακίσουν», τονίζουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Σήμερα ερχόμαστε για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τα σκληρά μέτρα που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ θέλουν να προσθέσουν στις πλάτες όλων των εργαζομένων, των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων για να αυγατίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και ουσιαστικά μετατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση για κάθε εργαζόμενο, απαλλάσσοντας κράτος και εργοδοσία από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!  Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!

Ιδιαίτερα εμείς, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, είναι αδύνατον να μαζέψουμε 40 χρόνια ασφάλισης.

Ακούγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "καλά, εμείς δεν θα πάρουμε σύνταξη". Η παραδοχή αυτή είναι μεγάλη υποχώρηση. Δηλ. τι λέμε συνάδελφοι, ότι αποδεχόμαστε να είμαστε εξαθλιωμένοι στα γεράματά μας κυνηγώντας προνοιακά επιδόματα και ζητιανεύοντας από τα παιδιά μας ή το παίρνουμε αψήφιστα, θεωρώντας εκείνη την ώρα μακρινή;

Όσα γίνονται μας αφορούν όλους. Αφορούν τους παππούδες μας και τους γονείς μας. Αφορούν το μέλλον μας, το αν θα γίνουμε βαρίδια στα παιδιά μας ή θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής αργότερα. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι τίποτα δεν γίνεται και ότι αυτή είναι η μοίρα μας. Εμείς φτιάχνουμε την μοίρα μας.

Στις 12 Νοέμβρη κλείνουμε τις υπηρεσίες, γεμίζουμε τους δρόμους.

Το ζήτημα της απεργίας συζητήθηκε και στη Γενική Συνέλευση του Σ.ΕΚ.Α. την 1η Νοεμβρίου, ωστόσο λιγότερο από ότι έπρεπε. Εκεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. τάχθηκε με την άποψη να συμμετέχει ο Σύλλογος στην απεργία με το πλαίσιο και τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, χωρίς κανένα επιχείρημα, μόνο και μόνο για να μην πάει κόσμος στο Π.Α.ΜΕ και δυστυχώς η άποψη αυτή υπερψηφίστηκε οριακά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η ιστορία είναι γνωστή από παλιά. Δύο αντιλήψεις συγκρούονται στο εργατικό κίνημα και στον Σύλλογό μας. Από τη μία η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία στο όνομα του "ρεαλισμού" και του "διαλόγου", όπου η δράση περιορίζεται σε ανέξοδο χαρτοπόλεμο και δικομανία. Η άλλη είναι η οργάνωση των εργαζομένων με μπροστάρη την διοίκηση του σωματείου για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει διαλέξει στρατόπεδο. Το προηγούμενο τρίχρονο άλλοτε καταδίκαζε τη ΓΣΕΕ και έσερνε τον Σύλλογό μας στο "Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων", όπου ακόμα περιμένουμε να μάθουμε ποια σωματεία συμμετέχουν, και άλλοτε, όταν ο προηγούμενος χυλός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ (γιατί αυτοί το έστησαν σαν αντιΠΑΜΕ μέτωπο και μάλιστα κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για διάσπαση!!!) δεν λειτουργούσε, όπως όλο το τελευταίο διάστημα της "αριστερής" κυβέρνησης, ξαναγυρνάν στην αγκαλιά της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ.

Ας αναλογιστούμε συνάδελφοι, με ποιους θα απεργήσουμε και θα πορευτούμε; Με αυτούς (ΓΣΕΕ) που παλιότερα ο Σ.ΕΚ.Α. καταδίκασε με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης, επειδή ήταν ο μεγαλύτερος "ενοικιαστής" εργαζομένων μέσα από τα προγράμματα των ΜΚΟ; Με αυτούς που έχουν την ανταγωνιστικότητα για καραμέλα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών κάνοντας εμάς φτηνότερους; Αυτοί δεν υπέγραψαν μέσα από τους περίφημους "κοινωνικούς διαλόγους" τον βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτά και των 511 ευρώ μικτά για κάτω των 25 χρόνων; Αυτοί (ΓΣΕΕ) δεν καλούσαν με ανακοίνωσή τους σε υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Αυτοί τώρα δεν είναι εξαφανισμένοι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση και δρομολογούνται επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Αυτοί είναι οι εμπνευσμένοι καθοδηγητές για την πλειοψηφία του ΔΣ; Να τους χαίρονται!

Το λέμε με πλήρη επίγνωση ότι είναι ντροπή για τον Σύλλογό μας να χειροκροτεί τον κάθε Παναγόπουλο. Και οι σοφιστείες του τύπου «ναι πηγαίνουμε στη ΓΣΕΕ αλλά δεν συμφωνούμε με τα έργα της» θυμίζει πολύ το «εφαρμόζω το μνημόνιο αλλά δεν συμφωνώ με αυτό» της συγκυβέρνησης, και τα δύο θυμίζουν το δακρύβρεχτο «αμάρτησα για το παιδί μου»!!! Εξάλλου με την ίδια λογική θα μπορούσαν να μετέχουν στις κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. χωρίς να συμφωνούν σε όλα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απεργία αυτή πρέπει να πετύχει, να έχει συμμετοχή, να δώσει ώθηση για το επόμενο διάστημα και τα δύσκολα που έρχονται.

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν μας. Ή εμείς θα σηκώσουμε κεφάλι ή θα μας τσακίσουν.

Σας καλούμε όλους να κάνετε δική σας υπόθεση την απεργία. Να μιλήσετε με συναδέλφους, με φίλους και γνωστούς.

Με αισιοδοξία και πείσμα να συμβάλλουμε όλοι για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Για να δηλώσουμε ότι δεν συναινούμε στην σφαγή μας. Για να απαιτήσουμε ότι μας αξίζει.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε όλη την Ελλάδα γυρνώντας την πλάτη στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Όλοι δυνατά και αποφασιστικά στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

Στο Ηράκλειο στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Στην Αθήνα στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου

Αλεξάνδρεια στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο

Αλεξανδρούπολη στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο

Άρτα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Αταλάντη Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Βέροια στις 10.30π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου

Γιαννιτσά στις 11 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ

Γρεβενά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαχαναγοράς

Δράμα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Έδεσσα στις 11 π.μ. στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών

Ελευσίνα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων

Θεσσαλονίκη στις 10.30 πμ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ζάκυνθος στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο

Ηράκλειο στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία στις 12 μ. στην πλατεία Αγ. Κηρύκου

Καβάλα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Καστοριά στις 10.30 π.μ. απέναντι από την παλιά Νομαρχία

Κατερίνη στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Κέρκυρα στις 10 π.μ. στο Σαρόκο

Κεφαλονιά στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης      Κοζάνη στις 10.30 π.μ. στον κεντρικό πεζόδρομο

Κομοτηνή στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Κως στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Λαμία 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου

Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Λαύριο στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Λήμνος στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

Μυτιλήνη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς

Νάξος στις 11 π.μ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία

Νάουσα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Ξάνθη στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Πάτρα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου

Πειραιάς στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη

Πολύγυρος στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο

Πρέβεζα στις 9.30 π.μ. στο Φόρο

Πτολεμαΐδα στις 10 π.μ. στο παλιό Πάρκο

Ρόδος στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Σάμος στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Σέρρες στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Φλώρινα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Χαλκίδα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News