Ειδήσεις

Σεμινάρια της Βικελαίας για το Μινωικό Πολιτισμό

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει το χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα "Μινωικός Πολιτισμός: Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές".

Τα σεμινάρια απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Ξεκίνησαν τις 26 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου 2015. Οι χώροι διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι η αίθουσα "Ανδρόγεω" και το Πολιτιστικό Κέντρο (Μικρό θέατρο).

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο μπορούν να εγγραφούν, και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου (υπεύθυνη κ. Στεφανία Τερζάκη, γραφείο Βικελαίας, Χορτατσών & Κυδωνίας 23, τηλ. 2810 301543, katalog@heraklion.gr - καθημερινά 8:00-14:00).

Στο δεύτερο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το θέμα "Ζωο-αρχαιολογικές προσεγγίσεις στο Μινωικό Πολιτισμό. Όψεις της οικονομίας και της ζωής στην Κρήτη της 3ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ.". Εισηγήτρια θα είναι η Δήμητρα Μυλωνά, διδάκτορας του Παν/μίου του Southampton - ερευνήτρια στο INSTAP (Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα "Ανδρόγεω".

Σχόλια