Ειδήσεις

Κοινό ψήφισμα παραγωγικών και επιστημονικών φορέων Ηρακλείου

"Η οικονομική καταστροφή του παραγωγικού ιστού που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με την εφαρμογή των επαίσχυντων όρων των μνημονίων" ήταν το θέμα συνάντησης μεταξύ των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του νομού Ηρακλείου, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 7.11.15 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα "Στρατής Περγαλίδης" του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά οι φορείς που μετείχαν ήταν:

1) Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

2) Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.

3) Συντονιστικό Αγροτών

4) Εμπορικός Σύλλογος

5) Φαρμακευτικός Σύλλογος

6) Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

7) Δικηγορικός Σύλλογος

8) Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

9) Οικονομικό Επιμελητήριο

10) ΤΕΕ/ΤΑΚ

11) Γεωτεχνικό Επιμελητήριο

Οι παραπάνω φορείς και μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξαν στο παρακάτω κοινό ψήφισμα:

«Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πρωτίστως η χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Οι δανειστές θέτουν όρους εφαρμόζοντας ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο απαξιώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί αποσταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με αντιαναπτυξιακές συνθήκες, εκτοξεύει την ανεργία, αποδομεί την ιδιοκτησία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποσαθρώνει την κοινωνική συνοχή, καταργεί κάθε κοινωνική προστασία  των πολιτών, γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας και μετατρέπει την κυβέρνηση σε απλούς εντολοδόχους και διεκπεραιωτές, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση "κωφεύει" και δεν εισακούει τις προτάσεις μας, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα και οι οποίες αποσκοπούν σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το νέο μνημόνιο αποτελεί την "ταφόπλακα" για όλη την κοινωνία, ελλοχεύει τον κίνδυνο για παραπέρα αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά προπάντων ελλοχεύει τον κίνδυνο της αύξησης των ακραίων και φασιστικών αντιλήψεων, που μπορεί να οδηγήσουν στην αποσάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και στην δημιουργία ακραίων καταστάσεων και αποσταθεροποίησης της χώρας μας.

Καλούμε όλο το πολιτικό σύστημα, τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών που διανύουμε και επιτέλους να δώσουν πραγματικές λύσεις για τη σωτηρία της χώρας και της Δημοκρατίας.

Αποφασίστηκε:

* Η διατήρηση του παραπάνω συντονικού οργάνου και μετά την απεργία της 12ης Νοεμβρίου, με σκοπό τη δημιουργία συντονισμένων ενεργειών με αποδέκτες την κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και την Ευρωβουλή καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση, έως ότου ανατραπούν όλες αυτές οι επαίσχυντες πολιτικές.

* Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανάλογη συνάντηση των πανελλαδικών οργάνων μας και τέλος αποφασίστηκε ότι:

* Όλοι οι φορείς μετέχουμε και στηρίζουμε τη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και καλούμε όλους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Δε διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας».

Σχόλια