default-image

Η δήμαρχος Γαύδου στον Κουρουμπλή για προβλήματα του νησιού

Κρήτη
Η δήμαρχος Γαύδου στον Κουρουμπλή για προβλήματα του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο Δήμο Γαύδου, οι οποίες δημιουργούν δυσκολίες στη λειτουργία των υπηρεσιών του νησιού, παρουσίασε η δήμαρχος του νησιού κ. Ευαγγελία Καλλινίκου σε συνάντηση που είχε χθες Δευτέρα 9/11 με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλής εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει, στο μέτρο που του αναλογεί, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας στο Δήμο Γαύδο που θα επιλύουν τα πρακτικά ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών στο ακριτικό νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλευτές Χανιών ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Από τη μεριά του, ο κ. Μπαλάφας, σημείωσε τον ειδικό ρόλο και την ιδιαίτερη θέση του νησιού, ενώ αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που κάνει το υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων όλου του νησιωτικού χώρου, σε σχέση με τη στελέχωση ή με πρακτικά θέματα ρύθμισης οικονομικών ζητημάτων.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά της για συνάντηση και για την βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο από τις υπηρεσίες του υπουργείου, με τον υπουργό Εσωτερικών να ζητάει τις προτάσεις της για βελτιώσεις στο θεσμό του "Καλλικράτη" σχετικά με μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους όπως η Γαύδος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον "Καλλικράτη", ο κ. Μπαλάφας ανέφερε πως υπάρχει η δέσμευση για αλλαγές και βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου που καθορίζεται από τον "Καλλικράτη" στις κατευθύνσεις της ενίσχυσης της αυτοτέλειας και της οικονομικής οντότητας των Δήμων και των Περιφερειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News