Ειδήσεις

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος περίμενε χθες Δευτέρα τους εκατοντάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που έσπευσαν στα γραφεία του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας. Φτάνοντας εκεί από πολύ νωρίς το πρωί, πριν καν ανοίξει η υπηρεσία, ελπίζοντας πως θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν, πράγμα που φυσικά για τους περισσότερους δεν έγινε, αναγκάστηκαν να ακροβολίζονται. Και όλο αυτό για να λάβουν ένα πενιχρό επίδομα.

Η ώρα προσέλευσης για τους εκατοντάδες εποχικούς υπαλλήλους έσπασε χθες κάθε ρεκόρ. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν από τα ξημερώματα και συγκεκριμένα από τις 4 το πρωί, για να βρεθούν, προς έκπληξή τους, μπροστά σε ήδη διαμορφωμένη ουρά!

Όσοι έφτασαν ως και τις 7 η ώρα χθες το πρωί κατάφεραν, μετά κόπων και βασάνων, να πάρουν στα χέρια τους το μαγικό χαρτάκι που θα τους έφερνε μπροστά στον γκισέ για να εξυπηρετηθούν. Αφού όμως προηγουμένως είχαν αναγκαστεί να περιμένουν επί ώρες έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Κάποιοι μάλιστα είχαν μαζί και τα παιδιά τους, αφού, μη έχοντας που αλλού να τα αφήσουν, δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να τα πάρουν μαζί τους, υποβάλλοντάς τα και αυτά στην ταλαιπωρία.

Κάνοντας λόγο για απίστευτη ανοργανωσιά και για γραφειοκρατικές διαδικασίες άνευ προηγουμένου, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν να γίνουν τα πράγματα πιο απλά ή ακόμα και ηλεκτρονικά, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι κάθε φορά να υπόκεινται σε όλο αυτό το μαρτύριο που απαιτεί χρήμα, χρόνο αλλά κυρίως υπομονή.

Και αυτό γιατί και χθες, όπως και κάθε φορά, η εξυπηρέτησή τους ήταν εξαιρετικά αργή, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια