Ειδήσεις

Υπουργικό υπό τον Τσίπρα με το βλέμμα στη διαπραγμάτευση

Στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup συνεδριάζει στις 10:30 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποκωδικοποιηθούν τα μηνύματα των Ευρωπαίων εταίρων και να αποκρυσταλλωθεί από το οικονομικό επιτελείο, η κατάσταση στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση από τους διεθνείς πιστωτές και να προχωρήσει εν συνεχεία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έναρξη για τη συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι χαμηλοί τόνοι αλλά και θετικό κλίμα επικράτησαν στη συνεδρίαση του Eurogroup χθες, που δεν έδωσε ωστόσο χρήματα στην Ελλάδα.

«Το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων για τη δόση των 2 δισ. ευρώ, ώστε να επικυρωθεί η εκταμίευσή τους μετά από συνεδρίαση του EuroWorking Group και του ESM», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Οι εκκρεμότητες που απομένουν θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου.

Την ίδια ώρα πάντως το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσει τόσο η προσφυγική κρίση όσο και η υπόθεση Πανούση, η οποία λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια