default-image

"Ελεύθερο βήμα οικονομολόγων", με πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΤΑΚ

Κρήτη
"Ελεύθερο βήμα οικονομολόγων", με πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΤΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που έχει στόχο να αναδείξει το έργο των μελών του Επιμελητηρίου και να δώσει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με τις νέες τάσεις της έρευνας και της αγοράς, αποτελεί το "Ελεύθερο βήμα οικονομολόγων".

Η πρώτη εκδήλωση στα πλαίσια του "Ελεύθερου βήματος οικονομολόγων" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με εισηγητές τους κ.κ. Μιχάλη Τσικνάκη και Νίκο Φιλιππάκη.

Ο κ. Τσικνάκης ανέπτυξε το θέμα "Digital Business" παρουσιάζοντας ένα παράδειγμα ψηφιακής επιχείρησης ως βέλτιστη πρακτική για την επιβίωση στην κρίση. Ο κ. Φιλιππάκης ανέπτυξε το θέμα "Διεθνείς κεφαλαιακές ροές & χρηματοοικονομική κρίση". Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσπάθεια απελευθέρωσης των κεφαλαιακών ροών στις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα των χρηματικών ροών χαρτοφυλακίου, αποδείχθηκαν πηγή χρηματοοικονομικής αστάθειας και όχι ανάπτυξης, γι' αυτό και θεωρείται ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας δημιουργίας χρηματοοικονομικών κρίσεων.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης (Εθνικής Αντιστάσεως 105), ενώ η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με εισηγητές τον κ. Μάνο Νοικοκυράκη με θέμα "Ψηφιοποίηση υπηρεσιών Δημοσίου" και τον κ. Βασίλη Παζόπουλο με θέμα "Επενδύσεις σε αναπτυγμένες Αγορές".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News