default-image

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού

Κρήτη
Κάλεσμα διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ συμμετέχουν οι Ομάδες και Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Νομού Ηρακλείου, που καλούν όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις μητέρες από τις οποίες ζητείται πίσω το επίδομα τοκετού να δώσουν κοινό αγώνα προκειμένου να επιτευχθεί «η διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Συμμετέχουμε την Τρίτη στις 10 Νοεμβρίου στις 8 π.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι Γυναίκες της ΟΓΕ Ν. Ηρακλείου.

Όπως ενημερώνουν, «στις 10 π.μ. θα καταθέσουμε υπόμνημα και θα ζητήσουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταργηθεί η απόφαση που ζητάει πίσω τα χρήματα του επιδόματος τοκετού και μάλιστα υπό την απειλή κατασχέσεων, πλειστηριασμών κ.ά., από όσες μητέρες το έλαβαν μετά το Νοέμβριο του 2012. Καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις μητέρες που τους ζητούν πίσω το επίδομα να επικοινωνήσουν μαζί μας, να έλθουν και να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα. ([email protected].

Στο σημείο αυτό οι εκπρόσωποι των Ομάδων και Συλλόγων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Νομού Ηρακλείου επισημαίνουν ότι «κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας, το επίδομα τοκετού. Αυτές τις κατακτήσεις δε μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων».  

«Απαιτούμε», τονίζουν, «αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση!

Με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Όλες στον αγώνα για το μέλλον, το δίκιο των παιδιών μας».

Τέλος οι Γυναίκες της ΟΓΕ Ν. Ηρακλείου καλούν σε συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News