Ειδήσεις

Στο πλευρό των εργαζομένων της ανακύκλωσης η ΟΓΕ Ηρακλείου

Οι ομάδες Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας νομού Ηρακλείου εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο χαιρετίζουν και συμπαραστέκονται «στο δίκαιο αγώνα των 40 εργαζόμενων του Εργοστασίου της Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου».

Όπως αναφέρουν, «οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο: να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Οι ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ Ηρακλείου καλούν «άμεσα τη ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), το Δήμο Ηρακλείου και τη νέα επιχείρηση που ανέλαβε τη διαχείριση των απορριμμάτων να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στους παλιούς εργαζόμενους και να τους επαναπροσλάβουν στη δουλειά τους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

«Η προσπάθεια να τους φέρουν αντιμέτωπους με άλλους εργαζόμενους, τους οποίους προσπαθούν προσλάβουν με χαμηλότερους μισθούς και τσεκουρωμένα δικαιώματα, δε θα περάσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

«Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ανακύκλωσης γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, ενάντια στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας έξω από τις πύλες του εργοστασίου, να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία».

Σχόλια