default-image

Παπαγιαννίδης: "Το οριακό κοινωνικά πεδίο για την κυβέρνηση"

Κρήτη
Παπαγιαννίδης: "Το οριακό κοινωνικά πεδίο για την κυβέρνηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει την πολιτική διαπραγμάτευση ώστε να χαλαρώσει το πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο, προβάλλοντας τις τρομακτικές και οικονομικά συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, όμως οι δανειστές¨, αν και ξέρουν ότι τα μέτρα δε βγαίνουν, επιμένουν στην εφαρμογή τους, ως ένδειξη υπακοής της χώρας και αφήνουν για το μέλλον, αν και όποτε κρίνουν την όποια χαλάρωση των μέτρων», δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος και αναλυτής Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Η κυβέρνηση από την άλλη, όπως είπε, μόλις τώρα αντιλαμβάνεται το κοινωνικό κόστος των όσων υπέγραψε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, κόστος που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την πολιτική της πρωτοκαθεδρία.

Ο κ. Παπαγιαννίδης επέμεινε ότι οι κάλπες εκ νέου την άνοιξη δεν είναι ακραίο σενάριο, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να παραταθεί υπό το φόβο μία ευρύτερη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα να παρασύρει στη δίνη του προσφυγικού όλη την Ευρώπη, που ήδη εμφανίζεται ως «πολιτικός νάνος» στην αντιμετώπιση του θέματος.

«Όμως ακόμη κι αν έχουμε αλλαγές και διατήρηση μίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τα μέτρα είναι τόσο σκληρά που, αν δε χαλαρώσουν οι απαιτήσεις των δανειστών, η κοινωνική απονομιμοποίηση μπορεί να μετατραπεί σε έκρηξη βίας, ψήγματα της οποίας ακραίες ομάδες επιχείρησαν να μετρήσουν στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Κουμουτσάκου».

Ομοίως, όπως είπε, η υπόθεση των καταγγελιών Πανούση και από τον ίδιο τον πρώην υπουργό και από το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μία «περίπου υπόθεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News