default-image

Παρέμβαση της Ε.Ε. για λύση στο Παλαιστινιακό ζήτησε ο Ν. Μαριάς

Ελλάδα
Παρέμβαση της Ε.Ε. για λύση στο Παλαιστινιακό ζήτησε ο Ν. Μαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσες πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή από πλευράς της Ε.Ε. ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 27/10/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είπε ότι «ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία καθώς και οι συγκρούσεις στο Ιράκ έχουν δημιουργήσει τις τεράστιες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη». Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη λύση στη Μέση Ανατολή χωρίς την επίλυση του Παλαιστινιακού. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι».

Αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Ε.Ε. στο θέμα, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι τα κονδύλια χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ο ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του ζήτησε αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την τόνωση της ανάπτυξης στην περιοχή, την αύξηση των επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το χτύπημα της φτώχειας, η οποία αποτελεί λίπασμα για την ενίσχυση των τζιχαντιστών.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News