default-image

ΠτΔ: "Ακοίμητος φρουρός των συνόρων Ελλάδας-ΕΕ η Λέσβος"

Ελλάδα
ΠτΔ: "Ακοίμητος φρουρός των συνόρων Ελλάδας-ΕΕ η Λέσβος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Λέσβος... αναδεικνύεται ακοίμητος και ακάματος φρουρός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδίδοντας τα εύσημα και στο Λιμενικό Σώμα, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη για την επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

«Το παράδειγμά σας αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Και μέχρις ότου η Ευρώπη πάρει τις αποφάσεις της, το βάρος πέφτει στις δικές σας πλάτες. Σε σας όμως ανήκει και ο έπαινος για αυτό που κάνετε». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαιρέτησε το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος που στελεχώνουν το ΠΛΣ 602 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη για την επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Σημειώνεται ότι το πλήρωμα του σκάφους με πρώτους τον κυβερνήτη του ανθυποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο και τη διασώστρια Ζωή Λειβαδίτη που ήταν παρόντες κατά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, έχουν διακριθεί επανειλημμένα σε διασώσεις κυριολεκτικά χιλιάδων ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών, που κινδύνευσαν κατά το πέρασμά τους από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές στη Λέσβο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης σημείωσε ότι η Λέσβος από την απελευθέρωσή της στις 8 Νοεμβρίου του 1912 «κοσμεί τον εθνικό μας κορμό ποικιλοτρόπως, ιδίως δε ως προνομιακός κληρονόμος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιωνίας. Αυτήν τη μεγάλη ιστορική και πολιτισμική παράδοση εξακολουθεί να υπηρετεί, κυρίως σήμερα».

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφερόμενος και πάλι εμμέσως πλην σαφώς στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα «η Λέσβος κατά την τρέχουσα εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία αναδεικνύεται, ταυτοχρόνως, ακοίμητος και ακάματος φρουρός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτίστως όμως ιδανικός, μέχρις αυτοθυσίας, εκφραστής της Ειρήνης και υπερασπιστής του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μανταμάδο, ενώ στη συνέχεια και πριν αναχωρήσει θα πάει στη Σκάλα Συκαμνιάς όπου θα συναντηθεί με κατοίκους του μικρού αυτού χωριού που αποτελεί το κύριο σημείο αποβίβασης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων τους τελευταίους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News