default-image

Επίσκεψη Κακλαμανάκη στο Λύκειο-Γυμνάσιο Καστελίου

Κρήτη
Επίσκεψη Κακλαμανάκη στο Λύκειο-Γυμνάσιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου-Γυμνασίου Καστελίου Πεδιάδος. Μετά τη θερμή υποδοχή που έγινε στον Ολυμπιονίκη από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, και το σύντομο χαιρετισμό από το διευθυντή του Λυκείου Καστελίου Εμμ. Θεοδωρομανωλάκη, ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε στους μαθητές σχετικά με τη ζωή του ως αθλητή και Ολυμπιονίκη, την ιδιαιτερότητα του αγωνίσματος της ιστιοπλοΐας και τις συνθήκες που επηρεάζουν την απόδοση του αθλητή.

Μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και την προσπάθεια που κατέβαλε για να φθάσει στο στόχο του. Έκανε εκτενή αναφορά στα μετεωρολογικά δεδομένα, στη μεγάλη διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά και στα σωματικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο αθλητής, και τα οποία συμβάλλουν στην επιτυχία του. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ωστόσο στο όραμα που κινεί τον αθλητή και, κατ' επέκταση, κάθε άνθρωπο που θέτει υψηλούς στόχους στη ζωή του, αλλά και τις τεχνικές, τη νοοτροπία, τον τρόπο σκέψης και την όλη στάση ζωής που πρέπει να διαθέτει κανείς για να πραγματοποιήσει το όραμά του, σε όποιον τομέα και να αφορά αυτό.

Την ομιλία του Ολυμπιονίκη πλαισίωσαν δύο βίντεο που αναπαριστούσαν πολύ γλαφυρά την υπεράνθρωπη προσπάθειά του να κάνει το διάπλου του Αιγαίου, με τους σταθμούς στα διάφορα νησιά που συναντούσε, μεταφέροντας στους λιγοστούς κατοίκους των ξεχασμένων αυτών νησιών ένα μήνυμα πίστης, δύναμης και αισιοδοξίας, που τόσο πολύ ανάγκη το έχουν.

Με τη λήξη της ομιλίας του, του αποδόθηκαν διάφορα δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα μπουκάλι λάδι από το ευλογημένο δέντρο, την ελιά, που τα κλαδιά της στεφανώνουν τους ολυμπιονίκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ μαθητές και καθηγητές έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να του μιλήσουν. Ιδιαίτερα εντυπωσίασε στο σημείο αυτό η απλότητα και η σεμνότητα του μεγάλου Έλληνα αθλητή μας, ο οποίος ακόμη και μετά από τόσο μακρά και λαμπρή πορεία συγκινείται από την αυθόρμητη και πηγαία εκδήλωση αγάπης και θαυμασμού εκ μέρους των εφήβων μαθητών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, διοικητής της 133 Σμηναρχίας Μάχης Καστελίου Κρήτης, καθώς ο Νίκος Κακλαμανάκης έχει τοποθετηθεί εκεί με το βαθμό του επισμηναγού, μαζί με άλλους αξιωματικούς της μονάδας. Μάλιστα, κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή, το Λύκειο Καστελίου επισκέφθηκε μετά τη λήξη της εκδήλωσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελίου. Εκεί, με την ευκαιρία της εορτής των Αρχαγγέλων, γιορτής της Αεροπορίας, διοργανώθηκε ειδική έκθεση στην οποία οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τα μέλη της μονάδας.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις στο σχολείο μας, με στόχο να τονώσουμε τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας και να τους ωθήσουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ολυμπιονίκη μας, ο οποίος συνεχώς τους προέτρεπε να κοιτάνε πάντα μπροστά και ποτέ χαμηλά, με θάρρος και πίστη γι' αυτό που κάνουν, να μην κάμπτονται από τις δυσκολίες και να διαθέτουν όραμα και στόχους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News