Ειδήσεις

"Ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο"

Μια Μυτιληνιά, η Βάλια Μπαρμπατιώτη, η οποία διατηρεί βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Μυτιλήνης, έχει δημιουργήσει τη σελίδα "Ένα Παιχνίδι για ένα Χαμόγελο" στο Facebook με σκοπό να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα.

Η ίδια μέσω της σελίδας εξηγεί το λόγο που την ώθησε σε μια τέτοια πρωτοβουλία: «Σκεπτόμενη το τι θα γινόταν αν έπρεπε να χωρέσω μέσα σε μία τσάντα σε ένα σακίδιο όλα τα υπάρχοντά μου και να εγκαταλείψω το σπίτι, τη χώρα μου, τη ζωή μου, η σκέψη μου πήγε σε πολλά πράγματα "πρώτης ανάγκης" και μεγάλης σημασίας τα οποία έκατσα και έγραψα -έτσι από μαζοχισμό μάλλον.

Ξαφνικά η Μαρία (η 19 μηνών κόρη μου) κλαίει απεγνωσμένα γιατί ψάχνει τον "κύριο Κουνέλι" αλλά δεν τον βρίσκει. Αφού βρίσκεται ο "αγνοούμενος" κρυμμένος ανάμεσα σε άλλα παιχνίδια, την ηρεμεί και τη βάζει για ύπνο ο Γιώργος, ενώ ταυτόχρονα εγώ τρέχω γρήγορα στο σαλόνι να συμπληρώσω απευθείας στη λίστα της "τσάντας" το κουνέλι.

Ε, λοιπόν, πολλά παιδιά, χιλιάδες παιδιά αφήσανε πίσω τα αγαπημένα τους κουνέλια...

Και μέσα στον πόνο τους αυτοί οι γονείς πρέπει - εκτός από τον ξεριζωμό τους - να εξηγήσουν στα παιδιά τους όχι μόνον γιατί δεν έχουν πια πατρίδα αλλά γιατί δεν ήταν αρκετά σημαντικό να μπει μέσα στην τσάντα τους το αγαπημένο τους παιχνίδι...».

Την πρωτοβουλία "Ένα Παιχνίδι για ένα Χαμόγελο" της Βάλιας Μπαρμπατιώτη στηρίζει το βιβλιοπωλείο "Βιβλιοσκόπιο", που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, συγκεντρώνοντας στο χώρο του ένα παιχνίδι από τον καθένα σας από εμάς για ένα χαμόγελο...

«Πάρτε παλιά παιχνίδια των παιδιών σας και κάντε τα αγαπημένα παιχνίδια αυτών των παιδιών που ακόμη και από μηνών κινδυνεύουν να χάσουν την παιδικότητά τους». Γιατί «αν τα παιδιά χαμογελάνε ο κόσμος μας θα αλλάξει», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου.

Και κάποιες γενικές οδηγίες:

* «Τα παιχνίδια πρέπει να μην είναι μεγάλα, ογκώδη και βαριά για να μπορούν να τα κουβαλάνε και να μην αποτελούν βάρος στην οικογένεια.

* Στείλτε ό,τι νομίζετε αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση.

* Μη στείλετε στρατιωτάκια και όπλα!».

Τα παιχνιδάκια θα μπουν στην κούτα για Μυτιλήνη το Σάββατο 14/11.

Το "Βιβλιοσκόπιο" βρίσκεται στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 38, στο Ρέθυμνο.

Σχόλια