default-image

Μητσοτάκης: "Θα οδηγήσουμε μαζί το κόμμα σε μια νέα εποχή"

Κρήτη
Μητσοτάκης: "Θα οδηγήσουμε μαζί το κόμμα σε μια νέα εποχή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην ανάγκη πολιτικής ανανέωσης που θα καταστήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία από «συρρικνωμένο», όπως είπε, κόμμα σε «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», επισήμανε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του στο νησί, πραγματοποίησε ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του νιώθει και πάντα πράττει σαν να είναι ο πέμπτος βουλευτής Χανίων.

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος που κατάγεται από τα Χανιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει τη στήριξη των πολιτών της Κρήτης και ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Φεύγω από την Κρήτη πιο πεπεισμένος παρά ποτέ ότι θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ. Ότι θα έχω τη στήριξη πολλών απλών νεοδημοκρατών οι οποίοι θα έλθουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε όλοι μαζί το κόμμα σε μια νέα εποχή», ανέφερε στην ομιλία του στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα το Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πιστεύει πως θα έχει τη στήριξη πολλών απλών νεοδημοκρατών που θα έρθουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές, «για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε όλοι μαζί το κόμμα σε μια νέα εποχή».

Σημείωσε επίσης πως πρέπει να «μπολιάσουμε τη Ν.Δ. με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα και να την κάνουμε από συρρικνωμένο κόμμα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε υπεύθυνα με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα στη Βουλή και να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Πριν την ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, όπου και αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη, που θα πρέπει να περιλαμβάνει, όπως επισήμανε, την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων σε υποδομές του νησιού.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο Βόρειο Οδικό Άξονα, που θα πρέπει όπως είπε να γίνει μια συζήτηση από όλους τους φορείς για όλες τις εναλλακτικές προτάσεις για τη χρηματοδότησή του, τονίζοντας με νόημα πως «η Κρήτη δεν αντέχει άλλο με αυτό το δρόμο».

Επίσης ως δεύτερη προτεραιότητα χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και τρίτη προτεραιότητα θεώρησε πως θα πρέπει να είναι ένας σωστός χωροταξικός σχεδιασμός που θα δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με τους εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Να σημειωθεί πως το "παρών" στην ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσαν οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Μαρκογιαννάκης, Βιρβιδάκης και Νικηφοράκης, καθώς επίσης και η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ρέθυμνο όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή με κρητική λύρα και μαντινάδες. «Εισπράττω μια πάρα πολύ θερμή υποδοχή από τον κόσμο. Επέστρεψα στις ρίζες μου, στον τόπο μου και χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα παλιούς και νέους φίλους, οι οποίοι εκφράζουν έναν πολύ υγιή προβληματισμό για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει πια τις συνθήκες ώστε αυτή η υποψηφιότητα να περπατήσει πολύ καλά όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που έστειλε μήνυμα ενότητας κάνοντας λόγο «υγιείς αντιπαραθέσεις», στα πλαίσια της εσωκομματικής εκλογής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News