Ειδήσεις

Κουρά Ουγκαντέζας μοναχής από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ευρισκόμενος στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας, Καμπάλα, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' πραγματοποίησε στις 6 Νοεμβρίου ποιμαντικές επισκέψεις στα ιεραποστολικά κέντρα και τις ενορίες της πόλεως και των περιχώρων.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Ενορία του Αποστόλου Λουκά Kabogne και τα παρακείμενα σχολεία όπου ο Μακαριότατος μίλησε στους μαθητές τονίζοντας την αξία της μορφώσεως όταν αυτή συνδυάζεται με την πίστη και την ευσέβεια.

Κατόπιν, επισκέφθηκε την Κλινική της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή αυτή και ενημερώθηκε για την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους πάσχοντες ασθενείς της περιοχής.

Την ίδια ημέρα, ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος επισκέφθηκε την Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Degeya, καθώς και το Ορφανοτροφείο που συντηρεί η Ενορία αυτή, συνανεστράφη με τα ορφανά παιδιά μοιράζοντας τους δώρα, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τις αφιερωμένες κυρίες για την εθελοντική προσφορά τους προς τα ορφανά.

Τέλος, μετέβη στην Ενορία του Αγίου Αντωνίου και την πλησίον αυτής νεοαναγειρόμενη γυναικεία Ιερά Μονή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία η Α.Θ.Μ. θεμελίωσε προ 4ετίας, μίλησε για την προσφορά του Μοναχισμού στη ζωή της Εκκλησίας και τέλεσε τη μοναχική κουρά μιας εκ των δοκίμων μοναχών της Μονής, ονομάσας αυτήν Μαρία προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Επίσης ευχαρίστησε την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Κρήτης που στηρίζει το Μοναστήρι στην Ουγκάντα και έθεσε τα πνευματικά θεμέλια στις πρώτες μοναχές της νεοπαγείσας Αδελφότητος.

Σχόλια