Ειδήσεις

Πειραματίστηκαν με τα μάτια για να έρθουν σε επαφή

Άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο έξω από τη Λότζια με μοναδικό στόχο να κοιταχτούν στα μάτια για ένα λεπτό. Μια δράση που αποτελεί μέρος μια παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε μια ομάδα και μέσα από την κοινωνική δικτύωση ενεργοποίησε τους τελευταίους μήνες, σε όλο τον κόσμο, πολίτες οι οποίοι κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια επανέφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη της επικοινωνίας.

Το σκηνικό λιτό αλλά οι οδηγίες σαφείς: «Μοιράσου την οπτική επαφή, δείξε σεβασμό στον προσωπικό χώρο του άλλου, κοίτα τον στα μάτια και άσε τα συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια».

Το Eye Contact Experiment, ένα παγκόσμιο πείραμα "κοιτάγματος στα μάτια", φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, να αποδείξει πως «υπάρχει αγάπη και ανθρωπισμός ακόμα και πίσω από τις διαφορές».

Η δράση πάντως στο Ηράκλειο είχε αρκετή επιτυχία, με τους συμμετέχοντες να δείχνουν να το απολαμβάνουν, αλλά τους περαστικούς μάλλον να αιφνιδιάζονται στη θέα ανθρώπων να κοιτάζονται μεταξύ τους δίχως να μιλούν.  

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια