default-image

Πόρτα νεκροθαλάμου έπεσε στο κεφάλι τραυματιοφορέα

Κρήτη
Πόρτα νεκροθαλάμου έπεσε στο κεφάλι τραυματιοφορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όταν πόρτα από νεκροθάλαμο έπεσε κυριολεκτικά στο κεφάλι τραυματιοφορέα τη στιγμή που τοποθετούσε νεκρό στον κάτω θάλαμο. Ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για τη ζωή του, όπως δηλώνει σοκαρισμένος ο τραυματιοφορέας.

Την ίδια στιγμή, για κραυγαλέα απόδειξη της μη συντήρησης του νοσοκομείου κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση δηλώνει ότι έγινε έλεγχος στο νεκροθάλαμο, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια τεχνική βλάβη.

Για το περιστατικό που έζησε μιλάει ο ίδιος ο τραυματιοφορέας Γιώργος Κωστάκης, που μη μπορώντας να πιστέψει το απίστευτο και όμως αληθινό συμβάν που πέρασε, αν και στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει, να είχε χτυπήσει πολύ πιο σοβαρά. Όπως ο ίδιος λέει, «κατά τη μεταφορά του ασθενούς, ο οποίος είχε καταλήξει, στο κάτω μέρος του νεκροθάλαμου και την ώρα ακριβώς που πήγα να κλείσω την κάτω πόρτα, άνοιξε η επάνω, με αποτέλεσμα να χτυπήσω στο κεφάλι μου. Θα μπορούσε όμως να είχε κινδυνεύσει η ζωή μου από αυτό το ατύχημα, καθώς ήταν πολύ πιθανόν το χερούλι της πόρτας να είχε καρφωθεί στο κεφάλι μου».

Όπως μάλιστα λένε οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο, που είναι και το κεντρικό του νομού Λασιθίου, «δεν έχει τις καλύτερες δυνατές τεχνικές υποδομές, ενώ και τα μηχανήματα που διαθέτει είναι πάρα πολύ παλιά, ξεπερνώντας σε χρήση ακόμα και την 30ετία», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης.

Την ίδια στιγμή, «και η συντήρησή του είναι ελλιπής», όπως συμπλήρωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρία Λαμπράκη. Και ο γραμματέας του συλλόγου κ. Κώστας Κοκολάκης σημείωσε από την πλευρά του: «Θα μπορούσαν να είχαν μεριμνήσει καλύτερα για τη φροντίδα των μηχανημάτων».

Προς αποφυγή και άλλων δυσάρεστων γεγονότων, οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί άμεσα η αναγκαία χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων μηχανημάτων με καινούργια, για να μπορέσει να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του.

«Ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, καθώς δεν είχε κλείσει καλά η πόρτα του θαλάμου, με αποτέλεσμα να ανοίξει μόνη της τη στιγμή εκείνη. Στο σημείο πήγε επιτόπου η Τεχνική Υπηρεσία, όπου και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πόρτα, απλώς δεν είχε κλείσει καλά», τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μανόλης Μακρονικολάκης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_89nqqh6p/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News