default-image

Φορτίο με λαθραία τσιγάρα στα ΝΑ της Ιεράπετρας

Κρήτη
Φορτίο με λαθραία τσιγάρα στα ΝΑ της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συλλήψεις συνολικά δεκατριών ατόμων προχώρησαν οι λιμενικές Αρχές για μια ακόμη υπόθεση μεταφοράς φορτίου με λαθραία τσιγάρα στα νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για το επταμελές πλήρωμα φορτηγού πλοίου που μετέφερε τα τσιγάρα, δύο αλιείς που προσέγγισαν το λαθρεμπορικό μέσα στη θάλασσα με σκοπό να παραλάβουν το φορτίο, τρία άτομα συνεργάτες του κυκλώματος διακίνησης του λαθραίου φορτίου που περίμεναν στη στεριά, καθώς επίσης και εκπρόσωπο εταιρείας στην οποία ανήκουν τα δύο αυτοκίνητα όπου φέρεται ότι θα φόρτωναν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου τα λαθραία τσιγάρα. Οι συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον εισαγγελέως και ανακριτή Λασιθίου.

Στη δημοσιοτητα δόθηκε και βίντεο με τον ελλιμενισμό του "τσιγαράδικου"

Όλα ξεκίνησαν όταν αεροπλάνο που περιπολούσε στο Λιβυκό Πέλαγος για να εντοπίσει περιπτώσεις δουλεμπορικών σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες στη νότια Κρήτη εντόπισε, χθες νωρίς το βράδυ, πεντέμισι μίλια νότια της Ιεράπετρας, το φορτηγό πλοίο Rozetta, μήκους 27 μέτρων με σημαία Τανζανίας και εφταμελές πλήρωμα, να ξεφορτώνει σε επαγγελματικό αλιευτικό λαθραία τσιγάρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές της περιοχής και από το λιμάνι της Ιεράπετρας απέπλευσε το πλωτό Λ.Σ. 138 προκειμένου να ελέγξει το περιστατικό.

Όταν έφτασε το πλωτό του Λιμενικού στο εμπορικό πλοίο Rozetta, το αλιευτικό είχε ήδη απομακρυνθεί, ενώ στο κατάστρωμα του λαθρεμπορικού από τον έλεγχο των λιμενικών εντοπίστηκαν τέσσερα συνολικά κοντέινερ - δύο γεμάτα με τσιγάρα και δύο άδεια.

Αφού οι άνδρες του Λιμενικού είδαν ότι το αλιευτικό είχε απομακρυνθεί με τα μισά από τα μεταφερόμενα τσιγάρα κι ενώ είχαν ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών από το Ηράκλειο και είχαν παράλληλα συλλάβει τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Rozetta, ξεκίνησαν την καταδίωξη του αλιευτικού.

Το σκάφος εντοπίστηκε πάρα πολύ γρήγορα στην περιοχή Καλό Νερό Λασιθίου με δύο Ιεραπετρίτες ψαράδες, οι οποίοι στην πορεία και στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν ήδη είχαν πετάξει στη θάλασσα όλο το φορτίο, δηλαδή συνολικά 2.092 κούτες τσιγάρων.

Το πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αφού συνέλαβε και τους δύο ψαράδες, στη συνέχεια οδήγησε στον κόλπο της Ιεράπετρας το αλιευτικό, και τους συλληφθέντες στο Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας.

Κατά την προανάκριση που έκανε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, το πλήρωμα του Rozetta και το πλήρωμα του αλιευτικού αποκάλυψαν το χώρο στον οποίο θα κατέληγαν τα λαθραία τσιγάρα. Υπέδειξαν συγκεκριμένη αγροικία σε απόμερο σημείο του Μακρύ Γιαλού, την οποία ερεύνησαν οι λιμενικοί και βρήκαν δύο αυτοκίνητα με ταινία μεταφοράς εμπορευμάτων και τρεις συνεργούς του κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δύο Ιεραπετρίτες αλιείς κατά τη σύλληψή τους υπέδειξαν τη θαλάσσια περιοχή όπου είχαν πετάξει το παράνομο φορτίο, με τους λιμενικούς να καταφέρνουν να εντοπίσουν τις 2.092 κούτες με τα λαθραία τσιγάρα.

Να σημειωθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το λαθρεμπορικό Rozetta, το οποίο μετά από 14ωρο ταξίδι, συνοδεία του πλωτού Λ.Σ. 138 έδεσε ασφαλώς στο λιμένα της Σητείας, να οδηγηθεί τελικά στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News