default-image

"Οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πολιτικών δεν έχουν νόημα"

Κρήτη
"Οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πολιτικών δεν έχουν νόημα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής έκρινα ότι, εφόσον πλέον έχουμε να διαχειριστούμε δομές στις οποίες εξυπηρετούνται τόσο ηλικιωμένοι όσο και παιδιά, οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πολιτικών - όλων ανεξαιρέτως - δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα...», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, με αφορμή το θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά την απόφασή της να κατεβάσει τη φωτογραφία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου και στη θέση της να τοποθετήσει την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας.

Ολόκληρη η δήλωση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής:

«Φανταστείτε με κάθε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μνημονεύαμε όλοι μας το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε κάθε αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 να γινόταν η περιφορά της εικόνας του Κώστα Σημίτη, ή ακόμη κατά μήκος των εθνικών οδών της χώρας, σε φωτεινούς πίνακες, να αναβοσβήνουν ονόματα υπουργών του ΥΠΕΧΩΔΕ...!

Θα είμαστε σύμφωνοι με κάτι τέτοιο; Ασφαλώς και όχι. Στο ίδιο πνεύμα και οι φωτογραφίες πολιτικών στα ΚΑΠΗ του Ηρακλείου δεν εξυπηρετούν ούτε τη συλλογική μνήμη, ούτε την υστεροφημία των πρόσωπων αυτών. Και είμαι βέβαιη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θεμελίωσε όπως λένε, τον θεσμό των ΚΑΠΗ για να μπει στις καρδιές των τιμημένων ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και όχι σε... κάδρο.

Για να μιλήσουμε και για την ουσία της πολιτικής, οι πολιτικοί άνδρες παράγουν έργο όχι ως αγαθοεργία προς το λαό, αλλά ως αντάλλαγμα της εμπιστοσύνης του! Οι πολιτικοί υπηρετούν το λαό, βγαίνουν μπροστά για να αναβαθμίσουν τη ζωή των συμπολιτών τους, και ασφαλώς οι κοινωνικές δομές είναι ένας δείκτης της ποιότητας του κοινωνικού βίου. Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία οι πολίτες φυσικά πρέπει να αναμένουν και όχι να αισθάνονται τυχεροί ή υποχρεωμένοι όταν αυτό συμβαίνει! Αναμφισβήτητα καθετί θετικό πιστώνεται στους πολιτικούς και οι πολίτες τους το αναγνωρίζουν, αλλά ας μην συγχέουμε τα σύμβολα και τη σημασία τους με την εικονολατρία!

Ως αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής έκρινα ότι, εφόσον πλέον έχουμε να διαχειριστούμε δομές στις οποίες εξυπηρετούνται τόσο ηλικιωμένοι όσο και παιδιά, οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες πολιτικών - όλων ανεξαιρέτως - δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα... Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά εμπρηστικά σχόλια. Μάλιστα, κάποιοι συνδύασαν την "αποκαθήλωση του πορτρέτου του Ανδρέα Παπανδρέου" με "προσβολή στη μνήμη του". Από την μεριά μου πρέπει να τονίσω το αυτονόητο: οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από την Ιστορία και τους λαούς και από αυτούς και μόνον από αυτούς παίρνουν τη θέση που τους αξίζει...

Για όσους δε άσκησαν ειρωνική κριτική και μίλησαν για "αστεία", να είναι βέβαιοι ότι οι πολιτικά ώριμοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι τους έχουν ήδη κατατάξει στην επικίνδυνη- ωστόσο ξεπερασμένης πλέον από την εποχή και τις καταστάσεις που βιώνουμε- κατηγορία των λαϊκιστών!

Από τη μεριά μας δεν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα - ούτε δεύτερη σκέψη όπως κάποιοι μας καταλογίζουν. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στη θέσπιση των ΚΑΠΗ και για αυτό, μάλιστα, θα μεριμνήσουμε ώστε να υπάρχει η σχετική πληροφόρηση στα κέντρα αυτά με ενημερωτικούς πίνακες.  

Μέλημα μου στην αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής είναι οι κοινωνικές δομές του δήμου, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, να εξελιχθούν και φυσικά να αποτελέσουν χώρους αρμονικής συνύπαρξης όλων των ωφελουμένων, εστίες κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Από τον πολιτισμό που εκπέμπουμε εμείς οι ίδιοι από κάθε κοινωνικό σχήμα στο οποίο μετέχουμε κρίνεται πλέον η ευημερία μας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News