Ειδήσεις

"Κάποιοι ασχολούνται με ξεθωριασμένα σύμβολα"

«Την ώρα που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα και τη στιγμή που κόσμος αναστενάζει από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, που συνεχίζουν να οδηγούν σε απόγνωση τους πολίτες, κάποιοι ασχολούνται ακόμη με φωτογραφίες και ξεθωριασμένα σύμβολα του παρελθόντος», σχολιάζει σε δήλωσή του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και ενημέρωσης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Νίκος Αντωνακάκης.  

«Είναι απορίας άξιο», συνεχίζει ο κ. Αντωνακάκης «προς τι ο εκνευρισμός και η πρεμούρα ορισμένων για την αφαίρεση φωτογραφιών του Ανδρέα Παπανδρέου από τα ΚΑΠΗ που έχουν αλλάξει πλέον σε ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ και στα οποία μπαίνουν τώρα και άτομα άλλων ηλικιών», με αφορμή το θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά την απόφαση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνάς Σπανάκη-Κοχιαδάκη να κατεβάσει την φωτογραφία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου και στη θέση της να τοποθετήσει την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας. 

«Την ώρα που γίνεται μια προσπάθεια από τον δήμο για την ανακαίνιση αυτών των χώρων κάποιοι επιμένουν να παραμένουν στο παρελθόν αποδεικνύοντας όμως ότι είναι και ανιστόρητοι μια και ιδρυτής των Κέντρων αυτών από το 1979 ήταν η κυβέρνηση του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή με  το πρώτο αυτό το  ΚΑΠΗ με την ονομασία Πρότυπο ΚΑΠΗ Ν. Κόσμου. Αυτόν τον θεσμό βρήκε και στη συνέχεια ο Α. Παπανδρέου τον επέκτεινε. Το θέμα δεν είναι βέβαια η "πατρότητα" των ΚΑΠΗ αλλά το ότι σε τέτοιες συνθήκες τις οποίες περνάμε όλοι μας κάποιοι ακόμη ασχολούνται  με τέτοιου είδους θέματα που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κανένα μα απολύτως κανένα ούτε ενδιαφέρουν ούτε απασχολούν», καταλήγει στη δήλωσή του.

Σχόλια