default-image

Ιεραποστολική περιοδεία του Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα

Ελλάδα
Ιεραποστολική περιοδεία του Αλεξανδρείας στην Ουγκάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 5η Νοεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετά της Συνοδείας αυτού μετέβη μέσω  δύσβατων δρόμων και πυκνής τροπικής βλάστησης στη πόλη LIRA, δεύτερη  σε έκταση και πληθυσμό πόλη στην περιοχή της Βορείου Ουγκάντας και επισκέφθη την Ενορία του Αγίου Ιωάννου OTWAL καθώς και το παρακείμενο Σχολείο, όπου έγινε δεκτός με παραδοσιακούς χωρούς και τραγούδια από τους ενορίτες και τους μαθητές, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου.

Να σημειωθεί, ότι οι ποιμαντικές αυτές επισκέψεις του Πατριάρχου πέρα από κάθε εθιμοτυπία, έχουν ουσιαστική σημασία στην ζωή των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι ζουν απομονωμένοι στη ζούγκλα και είναι αφορμή να πάρουν κουράγιο, ελπίδα και αισιοδοξία, που αναβλυζουν εκ της μερίμνης και προσφοράς του Θρόνου του Αποστόλου Μάρκου προς τους Αφρικανούς αδελφούς.

Ο Μακ. Πατριάρχης μίλησε εμπνευσμένα στους πιστούς για την αγάπη του Χριστού  ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου για την προσφορά τους και μοίρασε σε όλους δώρα και ευλογίες.

Εν συνεχεία, η Α.Θ.Μ. επισκέφθη την Ενορία του Αγίου Αθανασίου AMUACA και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του ιερέως Αθανασίου, ενός εκ των πρωτεργατών της ιεραποστολής στην περιοχή.

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθη την Ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου OJWINA ολοκληρώνοντας την ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Ουγκάντα και επέστρεψε μετά της Συνοδείας Του στην πρωτεύουσα Καμπάλα, δοξάζοντας το όνομα του Κυρίου για τους εύχυμους καρπούς του ιεραποστολικού έργου στην δύσκολη αυτή περιοχή, ο Οποίος «εκ του μηδενός εγείρει τέκνα τω Αβραάμ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News