default-image

Παρουσιάζεται ο ενεργειακός παραδοσιακός ανεμόμυλος

Κρήτη
Παρουσιάζεται ο ενεργειακός παραδοσιακός ανεμόμυλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη παρουσίαση του "Ενεργειακού παραδοσιακού ανεμόμυλου για το Οροπέδιο Λασιθίου" λαμβάνει σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου χώρα από το Λασιθιώτη μηχανολόγο μηχανικό, Γεώργιο Ι. Τζενάκη, στα πλαίσια της διημερίδας με θέμα "Παράδοση-Πολιτισμός και η σημασία της διαχείρισης της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη". Οι εργασίες ξεκινούν στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα "Αντώνιος Βορεάδης" του Δημοτικού καταστήματος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο.

Ο συγκεκριμένος ανεμόμυλος διατηρεί ακέραια την παραδοσιακή μορφή του λασιθιώτικου αντλητικού μοντέλου και διακρίνεται από την καινοτομία της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και στόχος είναι να συναρμολογείται-διαμορφώνεται στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Κατά τις εργασίες της διημερίδας πρόκειται σήμερα Παρασκευή να παρουσιαστούν:

1. "Καινοτόμος διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων".

2. "Τα Green Points, μία νέα πρόταση διαλογής απορριμμάτων" - αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής.

3. "Στρατηγικός σχεδιασμός για το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 2014-2020", κ. Εμμανουήλ Σ. Κουτουλάκης - επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιά.

4. "Παρουσίαση του ενεργειακού παραδοσιακού ανεμόμυλου για το Οροπέδιο Λασιθίου", Γεώργιος Ι. Τζενάκης, μηχανολόγος μηχανικός.  

5. "Πολιτισμός ως κομβικός άξονας Τοπικής Ανάπτυξης", Μιχάλης Χριστάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης".

6. "Συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή πολιτισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου και η επίδραση στην καθημερινότητά τους", Ελένη Βλάσση, σκηνοθέτις, καλλιτεχνική διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Ιεράπετρας. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας "Ευρώπη: Ένας Θεός γεννιέται".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News