default-image

Και οι χειριστές μηχανημάτων στο πλευρό των 42 εργαζομένων

Κρήτη
Και οι χειριστές μηχανημάτων στο πλευρό των 42 εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Έργου Νομού Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης.

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο συμπαράστασης που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, «στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρείας CretaEcoPhoenix που διαχειριζόταν το Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. και αναλαμβάνει η εταιρεία WasteSolutions με έδρα τον Ασπρόπυργο. Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Σωματείο εργαζομένων της ανακύκλωσης και τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων της ανακύκλωσης η WasteSolutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, η νέα εργοδοσία αθέτησε τις υποσχέσεις της αφήνοντας χωρίς δουλειά πολλούς παλιούς εργαζόμενους. Επιχειρεί να προσλάβει νέο προσωπικό με μειωμένες αποδοχές και διευρυμένο ωράριο».

Το Σωματείο Χειριστών «συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και καλεί τη νέα εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων διατηρώντας τις ίδιες εργασιακές σχέσεις όπως και πριν με τους ίδιους όρους αμοιβής», προσθέτουν οι εκπρόσωποι των πτυχιούχων χειριστών, που καλούν «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και να καταδικάσουν τέτοιες είδους εργοδοτικές πρακτικές τρομοκρατίας».

Τέλος, το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών Ν. Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα «σε όλους τους συναδέλφους, ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News