default-image

Στην τελική ευθεία το Περιφερειακό Ιατρείο στον Αποκόρωνα

Κρήτη
Στην τελική ευθεία το Περιφερειακό Ιατρείο στον Αποκόρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τρεις μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Κουρνά, στον Καβρό του δήμου Αποκορώνου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τελευταία εξέλιξη αφορά στην κατοχύρωση, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των σχετικών μελετών, με διαγωνισμό από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου, η πλήρης ονομασία του οποίου είναι: "Κατασκευές και διαμορφώσεις χώρων για τη δημιουργία και λειτουργία του Π.Ι. Κουρνά, στο δημοτικό κτήριο στη θέση Καβρός της κοινότητας Κουρνά του δήμου Αποκορώνου Χανίων".

Το έργο κατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Κουρνά, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Βάμου, συνολικού προϋπολογισμού μετά την έκπτωση 25.099,60 €, θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες με χρηματοδότηση από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Ιατρείου προβλέπεται επίσης χώρος για την εγκατάσταση, μελλοντικά, σταθμού του ΕΚΑΒ.

Η μεταστέγαση Π.Ι. σε νέο σύγχρονο κτήριο πάνω στην εθνική οδό «αποτελεί έργο υψίστης σημασίας δεδομένου ότι στη νέα εθνική οδό από τη Σούδα έως το Ρέθυμνο σημειώνεται παντελής έλλειψη ιατρικών υποδομών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Γεωργιούπολης. Μιας περιοχής με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, λόγω της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και της επικινδυνότητας της εθνικής οδού και της μεγάλης παραλιακής της έκτασης», σημειώνει ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News