default-image

Σπανός: Διώχνεις δυο-τρεις διαιτητές και μαθαίνουν οι υπόλοιποι

Ποδόσφαιρο
Σπανός: Διώχνεις δυο-τρεις διαιτητές και μαθαίνουν οι υπόλοιποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη στην οποία μίλησε για όλους και για όλα και ειδικά για τη διαιτησία έδωσε το "αφεντικό" του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη φετινή πορεία του Ατρόμητου: «Όσον αφορά την Ευρώπη ξεκινήσαμε πολύ καλά. Με τον πρώτο ματς αντίπαλο, την ΑΪΚ Στοκχόλμης, παίξαμε εξαιρετικά και περάσαμε στην επόμενη φάση. Μετά παίξαμε με την Φενέρ, στο πρώτο παιχνίδι σταθήκαμε πολύ καλά και κάποιοι εξωγενείς παράγοντες μας στέρησαν τη δυνατότητα να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τώρα τα πήγαμε καλά, όμως στη συνέχεια υπήρξε μία καθίζηση. Η πραγματικότητα ήταν πως σε αρκετά παιχνίδια δεν είχαμε τύχη. Κάναμε όμως και σοβαρά λάθη, και χάναμε αγώνες από στημένες φάσεις, σε έναν τομέα που ήμασταν δυνατοί τα προηγούμενα χρόνια. Σαφώς και οι ποδοσφαιριστές έχουν ευθύνες, όμως εδώ στην Ελλάδα το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη λύση της συνεργασίας μας

Για την πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα: «Ήταν η πρώτη μας επιλογή. Κοιτάξαμε τις διαθέσιμες λύσεις. Η φιλοσοφία μας είναι να συνεργαζόμαστε με Έλληνες προπονητές και ήμασταν τυχεροί που έμεινε ελεύθερος, αφού πρόκειται για έναν ταλαντούχο προπονητή, με αρκετές παραστάσεις από την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και έχει μεγάλα δείγματα γραφής από την πορεία του στον Ατρόμητο. Κατάφερε να αναδείξει ποδοσφαιριστές που στα χέρια του ανέβηκαν και μπήκαν στην Εθνική. Υπήρχε και θέληση από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Μέσα στην κουβέντα που κάναμε να προωθήσουμε παίκτες που είναι από την Ακαδημία και να διαχειριστούμε σωστά τους νεαρούς παίκτες μας. Είμαστε η κατάλληλη ομάδα για να μπορέσει να δουλέψει και με το υπάρχον ρόστερ να ανεβάσουμε ξανά».

Για την εξαφάνιση του Μαρσελίνιο: «Είναι ένας παίκτης που στην ημέρα του μπορεί να κερδίσει έναν αντίπαλο μόνος του. Ένας ποδοσφαιριστής κρίνεται στη διάρκεια και πρέπει να δουλέψει σε αυτό ο Μαρσελίνιο. Φέτος αρκετοί δεν έχουν φτάσει τα υψηλά στάνταρ. Τώρα προσδοκούμε με την έλευση του Δέλλα να βγάλουν αυτά που μπορούν».

Για το χαρακτήρα του Δέλλα και το γεγονός πως αποφάσισε να συζητήσει μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου: «Ήθελα να δείξει ότι πηγαίνει σε μία ομάδα με αρχές. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του μετά τη λύση της συνεργασίας μας με τον Μιχάλη (Γρηγορίου)»

Για τους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής: «Δεν έχουμε διανύσει ακόμα το 1/3 του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι η έλευση του νέου προπονητή θα βοηθήσει πάρα πολύ. Πιστεύω στην ομάδα, αφού με δύο νίκες μπορείς να κοιτάς Ευρώπη και με δύο αρνητικά αποτελέσματα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι ανέφικτος ο στόχος να προλάβουμε τα πλέι οφ και θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό και αν είναι ευκαιρία για την ομάδα του να κάνει μία νέα αρχή: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και θέλει να αντιδράσει, επειδή και εκείνος δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε όμως και εμείς να βγάλουμε αντίδραση και με την πρόσληψη του Δέλλα και την αλλαγή στην ψυχολογία να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό. Θέλουμε και τον κόσμο τώρα στα δύσκολα δίπλα μας και να κάνουμε μία επανεκκίνηση».

Για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας: «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες στην ΚΕΔ και κατ’ επέκταση στην ΕΠΟ να παίρνουν κάποιες αποφάσεις γρήγορες και έγκαιρες. Όταν ξεκινήσεις και στείλεις έναν – δύο σπίτι τους, οι υπόλοιποι θα μπουν σταδιακά στο σωστό δρόμο. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε μία απόφαση και αν δεν θέλουμε να υπάρχει καχυποψία, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει».

Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη: «Τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο, ηθικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, μπορούμε να το διορθώσουμε. Δεν χρειάζεται να μιλάμε συνεχώς για καχυποψία. Οι χιλιοτραγουδισμένοι διαιτητές πρέπει να πάνε σπίτι τους. Οι 15 μέρες έξω είναι ημίμετρα. Εκείνο που θα πειράξει έναν διαιτητή, πόσω μάλλον έναν διεθνή, να τον στείλουν να σφυρίξει έναν αγώνα Γ’ Εθνικής ή περιφερειακού πρωταθλήματος. Έχω μιλήσει με τον κ. Γκιρτζίκη και με διαβεβαίωσε ότι η ομάδα μου θα έχει το 50-50. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, ή δεν ψάχνουμε άλλοθι. Και σε άλλα γήπεδα είχαμε λάθη και είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Θέλουμε ο συνεταιρισμός να μιλήσει με την ΕΠΟ και πρέπει να τακτοποιήσουμε το θέμα της διαιτησίας. Αν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, να γίνουν και να μην τα λέμε μόνο».

Για την αδυναμία εξεύρεσης χορηγού για το πρωτάθλημα: «Είναι σοβαρό μείον αυτό. Ακολουθήσαμε λάθος τακτική στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ. Πιστέψαμε ότι θα γίνει η συγκεκριμένη συνεργασία και είναι σοβαρό μείον για το πρωτάθλημα να μην έχει χορηγό, και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λάθη τακτικής έγιναν από εμάς και από τον ΟΠΑΠ. Και για τον ΟΠΑΠ δεν είναι ευχάριστο ότι έχουν εισχωρήσει άλλες στοιχηματικές εταιρείες. Και ο ΟΠΑΠ έχει βάλει άλλους αγωνιστές στο παιχνίδι. Όταν έχεις μία χορηγία 5 εκατ. και δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση και καλώς ή κακώς οι ομάδες είναι χωρισμένες, δεν την αρνείσαι αυτή τη χορηγία. Η χρονιά θα βγει. Οι μικρομεσαίες ομάδες θα έχουν πρόβλημα, οι μεγάλες δεν θα έχουν κανένα ζήτημα».

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News