Ειδήσεις

Φοιτητές Ρεθύμνου: "Οι αγώνες μας δεν εκβιάζονται"

Φραστική επίθεση, απειλές και προπηλακισμούς εναντίον τους από οδηγό της ΚΤΕΛ Α.Ε. καταγγέλλουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό της κατάληψης κάνουν λόγο ακόμη για στοχοποίηση των φοιτητών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, ενώ, όπως υποστηρίζουν, και αστυνομικοί οι οποίοι κλήθηκαν για το περιστατικό με τον οδηγό τούς επιτέθηκαν «σωματικά και λεκτικά» με στόχο τη σύλληψή τους.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «χθες βράδυ, Πέμπτη 5/11, φοιτητές που κατέβαιναν από το κατειλημμένο Πανεπιστήμιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς, τόσο από τον οδηγό του ΚΤΕΛ όσο και από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στο πλαίσιο της κατάληψης και στην άρνηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας για μείωση της ασύμφορης τιμής της μηνιαίας κάρτας και του εισιτηρίου, αποφασίσαμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις να μετακινούμαστε δωρεάν.

Στο προτελευταίο δρομολόγιο προς την πόλη φοιτητές που κινήθηκαν βάσει της απόφασης αυτής ήρθαν αντιμέτωποι με απειλές από τον οδηγό της ιδιωτικής εταιρείας. Αυτός δε δίστασε να σταματήσει το λεωφορείο στη μέση του δρόμου, να εκφοβήσει τους επιβάτες για τη στάση διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους και τελικά να καλέσει την Αστυνομία! Μάλιστα μέχρι να εμφανιστεί η Αστυνομία είχε κλείσει τις πόρτες και στοχοποιούσε προσωπικά τους φοιτητές που αγωνίζονται. Επειδή, λοιπόν, οι φοιτητές δεν είχαν εισιτήριο και έπειτα από την υπόδειξη του οδηγού η Αστυνομία επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά με στόχο τη σύλληψή τους.

Αυτές οι φασιστικές πρακτικές επιβεβαιώνουν το ρόλο της Αστυνομίας που δεν είναι άλλος από το να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων που αισχροκερδούν σε βάρος μας και να καταστέλλει τους αγώνες που ξεσπούν πάντα χέρι-χέρι με το παρακράτος. Ο τραμπούκος και φασίστας οδηγός δε μας είναι άγνωστος, αλλά είναι το ίδιο άτομο που πέρυσι σε κινητοποίησή μας στα ΚΤΕΛ για δωρεάν μεταφορές απέναντι στα σώματα των φοιτητών έβαλε μπροστά το λεωφορείο του με οποιοδήποτε κόστος για να τους σταματήσει. Αλλά είναι και το ίδιο άτομο που έχει συνδεθεί με επιθέσεις τόσο σε μετανάστες όσο και σε φοιτητές τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανταπόκριση του φοιτητικού κινήματος και του αγωνιζόμενου κομματιού της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεση και μαζική εμποδίζοντας στην πράξη τη σύλληψη των αγωνιστών. Δεν τρομοκρατούμαστε με τέτοιου χαρακτήρα επιθέσεις και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και το δικαίωμά μας για δωρεάν μεταφορές για όλους μέχρι το τέλος. Διεκδικούμε δωρεάν μεταφορές για ανέργους, φοιτητές, μετανάστες και συνολικά όσους πλήττονται από τις κυρίαρχες πολιτικές.

Ιδιωτικές εταιρείες που δίνουν το ''τιμόνι'' σε φασιστικά στοιχεία και προστατεύονται τόσο απροκάλυπτα από το επίσημο κράτος δε χωράνε στην πόλη του Ρεθύμνου και οφείλουμε όλοι να τις καταδικάσουμε στην πράξη.

Δε μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν!», καταλήγουν οι φοιτητές του Ρεθύμνου στην ανακοίνωσή τους.

Σχόλια