default-image

Δέκα χρόνια στο 44χρονο που είχε κρύψει ηρωίνη στη Βάση

Κρήτη
Δέκα χρόνια στο 44χρονο που είχε κρύψει ηρωίνη στη Βάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο στις Γούρνες Ηρακλείου, καθώς είχε μεταφέρει ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στο Ηράκλειο περισσότερα από 650 γραμμάρια ηρωίνης.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε χθες στο 44χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.

Τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου του 2014, ο 44χρονος, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας, έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορηθεί την άφιξή του και τον περίμεναν... Οι πληροφορίες τους ήθελαν το 44χρονο να κατεβαίνει στην Κρήτη χωρίς όχημα. Αυτός, ωστόσο, ταξίδεψε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να διαφύγει - προσωρινά - από την Αστυνομία.

Οι κρυψώνες

Ο κατηγορούμενος, μετά την άφιξή του στο Ηράκλειο, μετέβη στις Γούρνες και συγκεκριμένα στην πρώην αμερικανική βάση, με σκοπό να αποθηκεύσει εκεί το βαρύ του φορτίο. Έτσι κι έγινε: Έχοντας μοιράσει την ηρωίνη σε συνολικά 7 συσκευασίες, την έκρυψε σε διάφορες "καβάντζες" στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της Βάσης. Ειδικότερα, έκρυψε δύο συσκευασίες που περιείχαν από περίπου 105 γραμμάρια ηρωίνης η καθεμία, μέσα σε λάστιχο αυτοκινήτου το οποίο βρισκόταν σε κτήριο κοντά στην παραλία.

Η δεύτερη "καβάντζα" του 44χρονου ήταν μέσα σε ακάλυπτο φρεάτιο, στη βόρεια πλευρά της πρώην αμερικανικής βάσης. Εκεί έκρυψε επιμελώς δύο συσκευασίες που είχαν μέσα η καθεμία 110 γραμμάρια ηρωίνης. Είκοσι μόλις μέτρα πιο μακριά, ο 44χρονος έκρυψε κάτω από σπασμένο ξύλινο δάπεδο άλλες δύο συσκευασίες της ναρκωτικής ουσίας. Η μία από αυτές περιείχε 105 και η δεύτερη 108 γραμμάρια.

Τέλος, πάνω σε τοίχο που διαχωρίζει τις τουαλέτες ερειπωμένου κτηρίου, ο 44χρονος τοποθέτησε συσκευασία με 28 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο 44χρονος είχε μεταφέρει από τον Πειραιά στο Ηράκλειο περισσότερα από 650 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύλληψη και αποκαλύψεις

Αν και στο λιμάνι κατάφερε να ξεφύγει από το δόκανο της Αστυνομίας, ο 44χρονος έπεσε τελικά στα δίχτυα των διωκτικών Αρχών λίγες μόνο ώρες αργότερα. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή των Γουρνών, του έκαναν έλεγχο και βρήκαν πάνω του μικροποσότητα ηρωίνης. Με τη σύλληψή του άρχισε να ξετυλίγεται σιγά-σιγά το "κουβάρι" της υπόθεσής του...

Ο 44χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς τις κρυψώνες του, με τους τελευταίους να εντοπίζουν τα ναρκωτικά και να τα κατάσχουν. Ωστόσο, αυτό που έκανε τρομερή εντύπωση στις Αρχές ήταν η ευφάνταστη ιδέα του να μεταφέρει από τον Πειραιά στο Ηράκλειο τα 670 γραμμάρια ηρωίνης μέσω... φιάλης οξυγόνου που είχε στο αμάξι του! Όπως προέκυψε, ο 44χρονος είχε τροποποιήσει τη φιάλη, δημιουργώντας στη βάση της ένα ειδικό σπείρωμα, ούτως ώστε να μπορεί να αφαιρεί και να επανατοποθετεί τον πάτο της. Το εν λόγω σπείρωμα είχε καλυφθεί επιμελώς με λάστιχο, ώστε να μη φαίνεται η εγκοπή του.

Χθες, πάντως, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μετέφερε την ηρωίνη για λογαριασμό τρίτων, τους οποίους δε γνώριζε, κι ότι για τη διευκόλυνσή του αυτή θα αμειβόταν με... 25 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του αυτός δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο. Όπως δεν έγινε δεκτός, εξάλλου, ούτε ο ισχυρισμός του ότι είναι τοξικομανής...

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News