default-image

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για το πάγωμα κατεδάφισης αυθαιρέτων

Ελλάδα
Αποσύρθηκε η ρύθμιση για το πάγωμα κατεδάφισης αυθαιρέτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε την αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έγινε δέκτης αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατόπιν παράκλησης του προεδρείου συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό να αποσυρθεί η τροπολογία προκειμένου να έχουν το χρόνο να τοποθετηθούν όλοι», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και μάλιστα τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας λέγοντας ότι είναι παραπάνω από κατεπείγουσα. «Ελπίζουμε μέχρι τότε να μη χάσει κάποιος άνθρωπος το σπίτι του», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση είχε κατατεθεί με το αιτιολογικό ότι ενόψει της κύρωσης των δασικών χαρτών θα έπρεπε να αποτραπούν μη αναστρέψιμες ενέργειες, «δεδομένου ότι η κύρωση των χαρτών θα άρει οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις ως προς τη νομιμότητα ανέγερσης των κτισμάτων, οριστικοποιώντας έτσι με τρόπο ασφαλή την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κτισμάτων εντός των δασικών εκτάσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News